Duurzaamheid hoeft geen belemmering te zijn!

Meer weten?
Meld u aan voor onze mailing list als u op de hoogte wilt blijven.
Wij sturen u een email als de aanmelding is geopend.

Woensdag 12 april 2017 | 10:30-19:00 | Gen.Maj. Koot kazerne, Wolweg 100, 3776LR Stroe

“Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van nu zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen.”

Nieuwe materialen voor duurzaamheid én operationele voordelen.
Duurzaamheid is allang geen modewoord of hype meer. Zowel binnen de overheid als de industrie is men zich bewust van de noodzaak om een bijdrage te leveren aan het sparen van onze uitputbare fossiele bronnen. Maar het thema biedt zeker niet alleen belemmeringen en vage toekomstbeelden. Duurzame oplossingen kunnen ook leiden tot het verkleinen van de logistieke footprint, nieuwe operationele mogelijkheden en verbeteren van het imago van de krijgsmacht. Nieuwe materialen – zoals composieten en nanomaterialen – kunnen daarbij een belangrijke rol spelen.

Het Kooy symposium 2017 legt een direct verband tussen de thema’s duurzaamheid, nieuwe materialen en operationele voordelen voor de Krijgsmacht. Daarbij is de in 2016 vastgestelde Operationele Energiestrategie (OES) één van de uitgangspunten. Maar er is meer!

Toepasbaarheid binnen Defensie
Zowel bij TNO en NLR als in de industrie zijn er de afgelopen jaren de nodige ontwikkelingen gedaan op het vlak van nieuwe materialen en duurzaamheid. Materialen die sterker zijn, slijtvaster, lichter, beter bestand tegen extreme temperaturen, chemicaliën of corrosie. Ook zijn er materialen die elke wikkekeurige vorm gegeven kan worden met huidige productiemethoden zoals 3D-printen. Ook in het groot.

Ook de krijgsmacht kan hiervan in zijn volle breedte profiteren. Lichtgewicht betekent immers een lager brandstofverbruik en dus een kleinere logistieke footprint en lagere kosten. Tijdens het symposium proberen we de vraag te beantwoorden wat composieten, kunststoffen en chemische coatings kunnen betekenen voor onderzeeboten en vliegtuigen, maar ook voor bruggen en de smart-base.

De toekomst is al begonnen
Nederlandse bedrijven zullen tijdens het symposium bovendien een aantal opvallende toepassingen laten zien die ook mogelijkheden bieden voor de krijgsmacht. 3D printen van beschermingsuitrusting op locatie of het ter plekke produceren van onderdelen is dichterbij dan menigeen aanneemt.

Meer weten?
Schrijf u in op onze Kooy symposium mailing list als u op de hoogte wilt blijven. Wij sturen u 2 à 3 keer per jaar een email bij belangrijke aankondigingen.

 

 

web stats