De afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI DV) kent sinds 2000 jaarlijks een prijs toe aan de beste afstudeerder in een voor Defensie of Veiligheidstechnologie relevante richting aan een universiteit of hogeschool.

De geldprijs van € 1000,- is genoemd naar Prof. Johan Kooy, in de vorige eeuw een internationaal bekende hoogleraar in de rakettechniek. Hij doceerde aan de Koninklijke Militaire Academie te Breda en de Technische Universiteit Delft. De prijs wordt op woensdag 12 april 2017 uitgereikt tijdens het jaarlijkse Kooy symposium. Ook dit keer in het auditorium van de legerplaats te Stroe.  Voordrachten kunnen tot 31 december worden ingediend.

De doelstelling van het fonds is “Bevordering van de wetenschap en de technologie in Nederland, aansluitend op of voortvloeiend uit op defensie gerichte functies en taken, zoals de ballistiek.” Het fonds wordt beheerd door de afdeling Defensie en Veiligheid van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI DV).

In 2016 werd de prijs uitgereikt aan Ing. Joost Kamp voor zijn bachelor afstudeeropdracht over het bepalen van Helicopter Flight Envelopes. Joost is afgestudeerd aan de opleiding Luchtvaarttechnologie van de Hogeschool Inholland en heeft zijn afstudeeropdracht uitgevoerd bij het NLR waar wordt gewerkt aan het moderniseren van de huidige methode om Ship Helicopter Operational Limitations (SHOLs) te genereren. 

Met een minimale afstand tot de prijswinnaar won Justyna Chromik MSc in 2016 de tweede prijs voor haar scriptie ‘Booters (Black)list’. ‘Booters’ zijn websites die DDoS aanvallen aanbieden als betaalde service en relatief eenvoudig door feitelijk iedereen zijn te benaderen. Justyna is cum laude afgestudeerd in de richting Telematics aan de Universiteit Twente.

Meer informatie over de prijs en de voordrachtprocedure vindt u op de KIVI DV site onder onder Prof. Kooy afstudeerprijs.

 

web stats