Bedrijfsbezoek Wijzonol en Jaarvergadering NPT

Een gemĂȘleerd gezelschap van ruim dertig bezoekers werd om 14:00 uur welkom geheten. Tijdens de rondleiding door de fabriek werd ingegaan op het productie proces en bleef de passie voor het bedrijf, gekoppeld aan de nodige Oosterse humor, zeker niet onopgemerkt. Daarnaast werd met het herkennen en direct namaken van de kleur van een overhemd en het rijbewijs van de aanstaande voorzitter van NPT, indruk gemaakt op de bezoekers.

Naast de goede service die Wijzonol nastreeft, staat het familie bedrijf vooral voor duurzaamheid. Wijzonol investeert veel in de ontwikkeling van natuurlijke producten, o.a. door vervanging van fossiele brandstoffen. Er is ook een nieuwe verflijn ontwikkeld op basis van het hernieuwbare lijnzaad olie. Daarnaast vertelde gastheer Edwin van Loo hoe in sommige verven gebruik gemaakt wordt van zetmeel, gewonnen uit het afvalwater van de aardappelverwerkende industrie .

Voordat de middag werd afgesloten met een hapje en een drankje vond de jaarlijkse vergadering van NPT plaats waar het secretarieel en financieel jaarverslag 2014 , alsmede de begroting 2015 zijn goedgekeurd. De bestuurssamenstelling is flink veranderd. Voor een tweetal functies worden op dit moment nog nieuwe bestuursleden gezocht.. De nieuwe voorzitter van NPT, Joop de Rooij, gaf na décharge van het oude bestuur een heldere presentatie waarin het nieuw opgestelde beleid en bijbehorende activiteiten werd toegelicht. Een uitgebreid interview met Joop de Rooij kan gelezen worden in NPT procestechnologie dat inmiddels uit is.

Een welbestede middag met dank aan Wijzonol!