Duurzaamheidsorganisatie Urgenda wil de handen ineen slaan met de procesindustrie. En de procesindustrie heeft daar wel oren naar, blijkt deze dinsdag op het tienjarig jubileum van het Institute for Sustainable Process Technology. De bedrijven zouden alleen wel graag wat meer steun van de overheid krijgen.

AMERSFOORT – Duurzaamheidsorganisatie Urgenda wil de handen ineen slaan met de procesindustrie. En de procesindustrie heeft daar wel oren naar, blijkt deze dinsdag op het tienjarig jubileum van het Institute for Sustainable Process Technology. De bedrijven zouden alleen wel graag wat meer steun van de overheid krijgen.

“Ik ben het eens met de vorige spreker van Arcelor Mittal, ik zou graag samenwerken”, zegt directeur Urgenda Marjan Minnesma. Ze doelt op de lezing van VP Emerging Technologies bij staalbedrijf Arcelormittal Carl de Mare, die stelde dat niet het gebruik van fossiele brand- en grondstof het probleem is: “Het probleem is de uitstoot van CO2.”

Samen met chemiebedrijf Dow Chemicals heeft de staalproducent een systeem ontwikkeld, waarbij de reststromen van beide bedrijven kunnen worden ingezet om CO2 om te zetten naar ethanol en ethyleen. “Als je samenwerkingsverbanden sluit, kun je koolstof omvormen tot nuttige zaken”, stelt de man van Arcelormittal. Hij hekelt de beleidsmakers die slechts een klein deel van de puzzel overzien, en daardoor verstorend beleid optuigen.

Read the full article at ISPT