Op 16 maart 2016 organiseert het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) opnieuw de Dag van de Ingenieur, met medewerking van branchevereniging NLingenieurs

Met de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs aan de Ingenieur van het Jaar, de uitreiking van de Kivi Academic Society Award, en de uitreiking van De Vernufteling aan het meest innovatieve ingenieursproject willen KIVI en NLingenieurs zichtbaar maken welke meerwaarde ingenieurs hebben voor de maatschappij, binnen het onderwijs en de wetenschap en bekendheid geven aan het werk van advies- en ingenieursbureaus. De Dag van de Ingenieur vindt plaats op 16 maart 2016 bij Hogeschool InHollandDelft.

Yacht Engineering speelt, vanwege haar expertise in het selecteren van hoog opgeleide technische professionals en haar samenwerking met KIVI, een actieve rol in de selectie van de kandidaten voor de Prins Friso Ingenieursprijs en is met de directie en het management aanwezig op de Dag van de Ingenieur. Op 1 februari 2016 worden de finalisten bekend gemaakt en op 15 februari a.s. start de publiekstemming.