Na de recente veranderingen van onze website, De Ingenieur, versterking van onze dienstverlening waaronder het opzetten van de Chartered Engineer structuur en de bijbehorende veranderingen in het bureau, staat KIVI voor de uitdaging om ook haar verenigingsstructuur in lijn te brengen met de moderne behoefte van snelle en interactieve sturing.

Er wordt zoals vaak in een vereniging veel gesproken over de vereniging maar slechts weinig met de vereniging. Ook zou het zo kunnen zijn dat niet alle bestaande structuren een legitiem bestaansrecht hebben op basis van de huidige statuten en/of huishoudelijk regelement. Daarnaast is er mogelijk sprake van een te grote versnippering waardoor de kans bestaat dat er splintergroepen ontstaan die niet of onvoldoende effectief zijn.

In 2015 zijn de portefeuilles van de hoofdbestuursleden opnieuw vastgesteld. De portefeuille Verenigingsstructuur is toegewezen aan Paul Vermeulen. Andere onderwerpen zullen tijdens deze sessies niet aan de orde komen.

Paul zal tijdens deze sessies worden bijgestaan door Andries Ritsema van ons bureau in Den Haag. Andries zal zorgdragen voor verslaglegging van de bijeenkomsten. De verslagen worden door Paul en Andries verwerkt tot een notitie. Deze notitie wordt besproken in het hoofdbestuur en de uitkomsten daarvan zullen worden voorgelegd aan de ledenraad.

Er is nadrukkelijk behoefte om met iedereen in contact te treden. Als je wensen hebt dan is dit een uitgelezen moment die naar voren te brengen. Mocht je wel ideeën hebben, maar niet in de gelegenheid zijn om een sessie bij te wonen, stuur dan een mailtje naar verenigingsstructuur@kivi.nl zodat we je ideeën kunnen meenemen.

 

Elke sessie zal de volgende agenda hebben:

  • Korte introductie van Paul, doelstelling van de bijeenkomst en spelregels
  • Bespreken van voorbeelden vanuit de vereniging, best practices, problemen en oplossingen
  • Open discussie en inbreng van de leden
  • Afsluitende samenvatting en afronding

De sessies zullen plaatsvinden in:

Den Haag voor Noord- en Zuid Holland, Flevoland en Utrecht
Assen voor Groningen, Friesland, Overijssel en Drenthe
Breda voor Brabant, Zeeland, Zuid Holland en Gelderland
Weert voor Limburg en Brabant
Arnhem voor Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland

Heb je interesse, meld je dan alvast aan via verenigingsstructuur@kivi.nl