De TU Eindhoven heeft op 1 juli de prijzen uitgereikt voor de beste afstudeerprojecten. De TU/e Final Project Award 2016 (afstudeerscriptie) ging naar Eline van Haaften van de faculteit Biomedische Technologie. Het beste promotieonderzoek was van de hand van Stef van der Elzen, waarvoor hij de TU/e Doctoral Award kreeg. De TU/e Academic Design Award voor het beste PDEng design project ging naar Iok-Cheong Wan.

De jury voor de Design Award constateert dat in de hele breedte scripties in de afgelopen jaren steeds beter worden. Verder constateren ze dat er toenemende aandacht is voor onderzoek in de Design projecten. Het beste project is getiteld “Feasibility Study on Improved Acetylation Plant Designs” van Iok-Cheong Wan. In zijn onderzoek heeft hij gewerkt aan het ontwerp voor een nieuwe fabriek voor de acetylatie van hout. Dit proces dient ervoor om houtplaten duurzamer en betrouwbaarder te maken. Iok-Cheong Wan maakte het ontwerp als onderdeel van de PDEng opleiding Design and Technology of Instrumentation.

De PDEng opleiding leidt MSc afgestudeerden in twee jaar op tot technologisch ontwerper. Daar waar een promovendus in vier jaar een onderwerp in de diepte onderzoekt, zoekt een PDEng trainee meer de breedte op om een probleem te kunnen definiëren en een oplossing te ontwerpen. Het eerste jaar staat meestal in het kader van vakken en kleine ontwerpopdrachten, het tweede jaar staat bijna geheel in het kader van een individuele ontwerpopdracht in de industrie of andere marktpartij.

Hier lees je meer over het winnende project van Iok-Cheong Wan.

Hier lees je meer over opleidingen tot technologisch ontwerper.