Op 23 en 24 mei organiseert de groep Thermische Energie in de Industrie (TEI) van de Universiteit Gent zijn vierde internationaal symposium over restwarmtevalorisatie in industriële processen. Deze conferenties zijn specifiek gericht op een industrieel publiek om informatie te verschaffen over technologische ontwikkelingen die recent of weldra beschikbaar zullen worden voor toepassing in de industrie.

Tijdens deze editie ligt de focus op 3 onderwerpen:

  • Energierecuperatie en hergebruik binnen droogprocessen via warmtepompen
  • Recente ontwikkelingen bij hoge temperatuur industriële warmtepompen
  • Tussentijdse warmte- of koudeopslag bij discontinue industriële processen en om in te spelen op variabele energieprijzen

Door dit congres bij te wonen zal u uw thermische processen beter kunnen optimaliseren naar energieverbruik en kosten en bent u beter voorbereid op de komende energietransitie.

Praktijkgerichte lezingen door gekwalificeerde onderzoekers en fabrikanten zullen gehouden worden op 24 mei. Op 23 mei kan u een workshop bijwonen met een live demonstratie van een droogproces op laboschaal met verschillende mogelijkheden tot optimalisatie. Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om een conference dinner bij te wonen op 23 mei, dit op een aantrekkelijke locatie (gerenoveerde industriële site) en met een verrassingsoptreden.

Registratie is mogelijk tot 18 mei via www.wasteheat.eu.