Heeft u al een kijkje genomen op www.deingenieur.nl voor uw dagelijkse portie nieuws? Zoals inmiddels bekend zal het Technisch Weekblad per 2017 uit de KIVI-ledenservice verdwijnen. Ons maandelijkse technologietijdschrift De Ingenieur blijft u als KIVI-lid uiteraard wel ontvangen.

Waarom deze wijziging? Voor KIVI als vereniging was dit een logische stap en een weloverwogen beslissing om deze moderniseringsslag te maken. Om met de tijd mee te blijven gaan, relevant te blijven en snel te kunnen inhaken op wat er in de ingenieurswereld speelt, is het van belang dat onze content snel geplaatst kan worden. Het ingenieursplatform maakt nu koppelingen tussen nieuws, filmpjes, interactieve dossiers, opinie, vacatures en uiteraard onze vele KIVI-activiteiten. Veel KIVI-leden hebben aangegeven dat van een grote meerwaarde te vinden. Ons interactieve ingenieursplatform www.deingenieur.nl heeft dit allemaal in huis.

Als KIVI willen we ons concentreren op onze unieke rol in de ingenieurswereld, en dat betekent dat we de prioriteit leggen bij onze eigen activiteiten, zoals het komende Jaarcongres op 30 november over omgaan met risico’s, de introductie van de Chartered en Incorporated Ingenieur, de Dag van de Ingenieur enzovoorts. Ons nieuwe ingenieursplatform is daar onderdeel van omdat we er sneller, meer eigentijds en op een interactieve manier het technologienieuws mee kunnen verzorgen. Zoals altijd hebben het ingenieursplatform en het tijdschrift een onafhankelijke, professionele redactie, die past bij het primaat op technologische kennis dat wij als beroepsvereniging van ingenieurs nou eenmaal hebben, en borg staat voor de kwaliteit die u al zo lang van ons gewend bent. We hebben ons maandblad De Ingenieur gaandeweg ook in een nieuw jasje gestoken. Het tijdschrift zoomt nu nog scherper in op wat ons ingenieurswerk zo belangrijk maakt voor de samenleving.

Wij hopen van harte dat u het platform de tijd geeft en er in toekomst met plezier gebruik van gaat maken. Wij zullen zoals altijd hard blijven werken aan de inhoud van de berichtgeving, zodat deze blijft voldoen aan uw verwachtingen.