Op 1 juni is het de Dag van de Constructeur, hét evenement voor de constructeur georganiseerd door VNconstructeurs en KPE Groep. Het thema voor dit jaar is ‘Samenwerken aan veilige én duurzame constructies’.

Tijdens deze dag worden o.a. keynotes en presentaties gehouden waarin het thema van alle kanten wordt belicht. Ook wordt de uitslag van de verkiezing van de Constructeur van het Jaar bekend gemaakt.

Keynotes

Dirk Rinze Visser (Buro Happold) gaat in zijn keynote in op internationale samenwerking. Dorien Staal (Voorbij Beton) verzorgt de tweede keynote met als onderwerp nieuwe betonsoorten en samenwerking in de betonindustrie. In de derde keynote geeft Rijksbouwmeester Franceso Veenstra zijn visie op de bouw- en inrichtingsopgave van Nederland en wat deze de komende jaren betekent op het gebied van veiligheid en duurzaamheid.

Constructeur van het Jaar

Tijdens de dag wordt ook de Constructeur van het Jaar bekend gemaakt, een eervolle erkenning voor constructeurs die zich buitengewoon inzetten voor het constructeursvak. Verder worden de geaccrediteerde registerconstructeurs, -ontwerpers en -toetsers feestelijk bekend gemaakt. 

Masterclass Walter Spangenberg

Speciaal voor leden van YouCon en studenten van het HTI wordt de Dag van de Constructeur in de ochtend voorafgegaan door een masterclass door Walter Spangenberg, winnaar van de Oeuvreprijs Constructeur van het Jaar in 2022.

Meer informatie 

De Dag van de Constructeur is een initiatief van VNconstructeurs, de branchevereniging van constructeurs in Nederland. Het evenement vindt plaats in Kamerik. Kijk voor het volledige programma, aanmelden en praktische informatie op dedagvandeconstructeur.nl.

Beeld: Mikael Blomkvist / Pexels