De Jonge Klimaatbeweging, nodigt Young KIVI Engineers van harte uit voor deelname aan hun Klimaatdialoog in aanloop naar de Jonge Klimaatagenda!

Waarom?

De energietransitie is één van de grootste uitdagingen van deze eeuw. Het gaat ervoor zorgen dat jongeren in de toekomst anders gaan wonen, werken, studeren, eten en ons verplaatsen. Hoe zien Young Professionals het leven in 2050 voor zich op het gebied van 'Wonen, Werken, Mobiliteit, Onderwijs en Voeding'? En hoe gaat de transitie daar naartoe plaatsvinden? Met behulp van de expertise en visie van Young Professionals schrijft de Jonge Klimaatbeweging een Jonge Klimaatagenda als ambitieuzer en jonger alternatief voor de huidige Energieagenda van de overheid. De Jongerenvertegenwoordigers naar de VN en de Klimaatgezant zullen deze agenda meenemen naar de Internationale Klimaattop in Bonn en als lobbydocument gebruiken. Heel graag ontvangt de Jonge Klimaatbeweging daarom jullie input met betrekking tot het thema 'Werken'.

Hoe?

Op 7 augustus jl. heeft de Jonge Klimaatbeweging een eerste oriënterende Klimaatdialoog gehouden met zo'n 60 jongeren van reeds betrokken jongerenorganisaties van de Jonge Klimaatbeweging (kijk hier voor een sfeerimpressie). In navolging daarop houden ze een verdiepend Klimaatdialoog op 4 september en daarbij ontvangen zij graag jullie input! Samen gaan jullie het gesprek aan. Daarnaast is er ruimte voor netwerken en wordt afgesloten met een gezellige borrel.

Schrijf je HIER in (belangrijk). Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt.


In de week voorafgaand aan de Klimaatdialoog ontvang je het programma en een eerste conceptversie van de Jonge Klimaatagenda, welke gebruikt zal worden als uitgangspunt voor de avond.

Save the date

Tijdens de Jonge Klimaattop op 21 oktober wordt de laatste hand gelegd aan de agenda en zal deze officieel overhandigt worden aan de Jongerenvertegenwoordigers naar de VN en aan de Klimaatgezant. Houd dus ook deze datum vrij in je agenda. De Jonge Klimaattop, gesteund door het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, wordt een inspirerend event met bijzondere sprekers, workshops en nog veel meer.