Op donderdag 26 mei a.s. verbindt het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), de beroepsvereniging van ingenieurs in Nederland, voor het eerst haar naam aan een lectoraat van een hogeschool. De eervolle KIVI-benoeming gaat naar het Lectoraat Architecture in Health van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Deze multidisciplinaire onderzoeksgroep onder leiding van dr. ir. Masi Mohammadi houdt zich bezig met de vernieuwingen op het gebied van bouwen voor de gezondheid en voor een slimmere leefomgeving.

De onderzoeksgroep voert multi-disciplinair onderzoek uit naar een slimme leefomgeving die mensen ondersteunt, stimuleert en zelfs hun gezondheid bevordert. De onderzoekers vertalen deze denkwijze op een verantwoorde manier naar slimme ruimtelijke ontwerpen. Dit wordt door middel van co-creatie met ingenieurs uit het bedrijfsleven, bouw- en zorgorganisaties en de eindgebruiker gedaan.

Het belooft een interessante en zeer informatieve dag te worden met lezingen en inspiratiesessies waarin gekeken wordt naar de verbindingen die gelegd kunnen worden tussen het lectoraat en vakgebieden zoals telecom, bouw, energie, industrieel ontwerpen, elektrotechniek en ethiek. In het avondprogramma geven gerenommeerde sprekers, inspirerende lezingen over de toekomst van het bouwen voor onze samenleving die volop in verandering is.

Mr. Thom de Graaf (D66/Vereniging Hogescholen) gaat in op het belang van onderzoek en lectoraten voor het hoger onderwijs.

Dit symposium is bij uitstek de plek om met overheid, ondernemers en de eindgebruiker van gedachten te wisselen over de vernieuwende wijze waarop de gebouwde omgeving wordt georganiseerd.

Kom jij ook? Schrijf je hier in.