Vandaag zijn de genomineerden voor de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf bekendgemaakt. Koninklijke Philips N.V., Koninklijke Vopak N.V. en Koninklijke Zeelandia Groep maken kans op deze prestigieuze ondernemingsprijs, ook wel de Oscars voor het Nederlandse bedrijfsleven genoemd. Eerder werden al de genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 en de genomineerden voor de Koning Willem I Prijs 2016 categorie MKB gepresenteerd.

Op donderdag 26 mei worden de winnaars bekendgemaakt tijdens de feestelijke uitreiking. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, is voornemens de uitreiking bij te wonen. Brainport Regio Eindhoven is het toneel van de uitreiking waarbij het thema ‘Creating the Future’ centraal staat.

Prof. Dr. K.H.W. Knot, President van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Stichting: “De drie genomineerden zijn uitmuntende voorbeelden van Nederlandse ondernemingen die durf, daadkracht, duurzaamheid en doorzettingsvermogen tonen."

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting: "Zo heeft Philips een aantal strategische beslissingen genomen o.a. met het oog op global development, investeerde Zeelandia Groep in 2015 in een moderne productiefaciliteit in Oekraïne ondanks de onzekere situatie in het land en zorgt Vopak voor een betrouwbare toevoer van producten die essentieel zijn voor het dagelijks leven waaronder olie, gas, chemie en biodiesel. Deze ondernemingen dragen zo op een prachtige manier bij aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Het zijn dan ook drie terechte genomineerden voor de Koning Willem I Prijs 2016.”

Genomineerden Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft de volgende genomineerden voor de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie Grootbedrijf geselecteerd (op alfabetische volgorde):

  • Koninklijke Philips N.V.
  • Koninklijke Vopak N.V.
  • Koninklijke Zeelandia Groep

Genomineerden Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie MKB

Genomineerden Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016