Op maandag 25 april zijn de genomineerden voor de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie MKB bekendgemaakt. TOBROCO Machines, Ventura Systems B.V. en VERHOEF Aluminium Scheepsbouwindustrie B.V. maken kans op de prestigieuze prijs, ook wel de Oscars voor het Nederlandse bedrijfsleven genoemd. Eerder werden al de genomineerden voor de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 gepresenteerd.

Op 26 april worden de genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking. Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, is voornemens de uitreiking bij te wonen. Brainport Regio Eindhoven is het toneel van de uitreiking waarbij het thema ‘Creating the Future’ centraal staat.

Bestuur van de Koning Willem I Stichting: “Door hun creativiteit en innovatie hebben TOBROCO, Ventura Systems en VERHOEF bewezen terechte genomineerden te zijn voor de Koning Willem I Prijs. Zo is TOBROCO ooit begonnen in een varkensstal en exporteren zij inmiddels wereldwijd hun machines, Ventura Systems is uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van automatische busdeursystemen en VERHOEF heeft het vrije val systeem ontwikkeld voor reddingsboten wat inmiddels wordt beschouwd als het meest veilige reddingsysteem op zee.”

Genomineerden Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie MKB

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting heeft de volgende genomineerden voor de Koning Willem I Prijs 2016 in de categorie MKB geselecteerd:

  • TOBROCO Machines
  • Ventura Systems B.V.
  • VERHOEF Aluminium Scheepsbouwindustrie B.V.

De drie genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de categorie Grootbedrijf worden op dinsdag 26 april bekendgemaakt.

Genomineerden Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016

Onder leiding van juryvoorzitter Anne-Marie Rakhorst heeft de vakjury van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap de volgende genomineerden voor de Plaquette 2016 geselecteerd (op alfabetische volgorde):

  • Fairphone
  • Fujifilm Manufacturing Europe B.V.
  • Koppert Cress B.V.

Over de Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. Met het uitreiken van de Prijs stelt de Koning Willem I Stichting zich ten doel om bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren. In 2014 hebben Koninklijke FrieslandCampina N.V. (categorie Grootbedrijf) en KOTUG International B.V. (categorie MKB) de Koning Willem I Prijs in ontvangst genomen. Coöperatie TexelEnergie U.A. ontving in 2014 de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, NIVE, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl.