Ir. Annemieke Nijhof, CEO van advies- en ingenieursbureau Tauw Group, is donderdag 24 september uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2015. Nijhof werd onder meer geprezen om het tonen van lef in de keuzes die ze maakt en omdat zij Tauw succesvol door economische crisisjaren heeft geloodst.

In haar speech gaf Nijhof aan dat het belangrijk is om jonge talenten kansen en ruimte te geven en riep ze vrouwen op om hun talenten ten volle te benutten. Daarnaast riep ze op tot ‘kwaliteit door diversiteit’, vanuit haar overtuiging dat diversiteit in een organisatie leidt tot betere besluitvorming.

Met de verkiezing wil de Stichting Topvrouw van het Jaar aantonen dat er wel degelijk vrouwelijk toptalent aanwezig is in het Nederlandse bedrijfsleven. De verkiezing is dit jaar voor de elfde keer gehouden. De andere twee genomineerden waren Manon van Beek, Country Managing Director Accenture Nederland en Frederieke Leeflang, bestuursvoorzitter van Boekel NV.

De jury bestond uit juryvoorzitter Pamela Boumeester (Commissaris bij Ordina en Heijmans), Nienke Meijer (Topvrouw van het jaar 2014), Thessa Menssen (Topvrouw van het jaar 2013), Onno Verstegen (Lid van de Raad van Bestuur van Delta Lloyd) en Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur ABN AMRO). De verkiezing werd dit jaar voor de elfde keer gehouden.