Het hoofdbestuur van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) heeft KIVI-lid Jeroen Coenders benoemd tot lid van de Raad van Toezicht van het Constructeursregister namens KIVI.

Het Constructeursregister RC/RO/RT is een onafhankelijke stichting, opgericht in 2010 om de professionaliteit van constructeurs te erkennen en  meetbaar en zichtbaar te maken. Het Constructeursregister RC/RO/RT bewaakt de kwaliteit van constructeurs en constructieve toetsers en bevordert de deskundigheid van deze ingenieurs. De aangesloten constructeurs zijn dé professionals in de civiele-, infra- en bouwkundige sector en willen dit ook blijven.

Voor een opdrachtgever is het van groot belang dat hij zaken doet met de constructeur die voldoet aan zijn eisen, verwachtingen en wensen. Een constructeur die aangesloten is bij het Constructeursregister RC/RO/RT biedt de opdrachtgever de zekerheid dat hij te maken heeft met een professional die voldoende kennis en kunde in huis heeft. Door het bewaken van de kwaliteit bij toetreding en de eis van permanente educatie draagt het Register bij aan de constructieve veiligheid van de Nederlandse woon-, werk- en leefomgeving.

Het toezicht op het Register RC/RO/RT is opgedragen aan een Raad van Toezicht, bestaande uit een brede vertegenwoordiging van de bouwkundige en civiele sector, zijnde NLingenieurs, KIVI, VNconstructeurs, NEPROM, Prorail, RWS, Bouwend Nederland (VIB), COBc, Betonvereniging en Vereniging Bouwen met Staal.

Jeroen Coenders (1978) is ondernemer, onderzoeker en ontwikkelaar. Hij is als constructeur bij Arup betrokken geweest bij complexe projecten, zoals de Guangzhou TV & Sightseeing tower, Arnhem Centraal station en het Oostenrijkse pavilioen voor de Expo 2010 in Shanghai. Hij probeert bij te dragen aan een toekomst waarin de technologie de mensheid kan helpen bij het creëren van een meer duurzame en welvarende toekomst. Jeroen is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd aan de Technische Universiteit Delft op nieuwe informatie- en kennistechnologie voor de ontwerpende en bouwende industrieën en Building Information Modeling.

Momenteel is hij bij de TU Delft verantwoordelijk voor een virtueel lab ‘BEMNext’, waar onderzoek wordt gedaan door bedrijven en studenten aan de volgende generatie technologie voor de gebouwde omgeving. Hij geeft onderwijs aan hogerejaars studenten op het gebied van toepassen van digitale ontwerptechnologie in (constructief) ontwerp van gebouwen, constructies en kunstwerken.

Daarnaast heeft hij zijn eigen bedrijf ‘White Lioness technologies’, waar hij ‘Packhunt.io’ ontwikkelt, een nieuw platform waarmee iedereen eenvoudig de kracht van IT kan gebruiken zonder te programmeren en dat helpt verschillende opdrachtgevers met uitdagende problemen, zoals op grote schaal huizen inspecteren of het 3D printen van de perfect passende bril.

Jeroen is nauw betrokken bij IASS (International Association for Shell and Spacial Structures) en was de voorzitter van de Organising Commitee van het succesvolle congres IASS 2015 wat met ondersteuning van het KIVI is georganiseerd.

KIVI vindt het belangrijk om de kennis en kunde van ingenieurs te erkennen en professionele ontwikkeling te stimuleren. Daarom zet KIVI zich graag in voor de kwaliteit van het constructeursregister. Daarnaast timmert KIVI hard aan de weg om steeds meer ingenieurs de Chartered Engineer status te kunnen geven.