De Koning Willem I Stichting gaat samenwerken met Brainport in aanloop naar de uitreiking van de Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016. Brainport, met Eindhoven als hart, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest prominente high tech centra van Europa. De uitreiking van de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’ is opgebouwd rond het thema ‘Creating the Future’. Centraal staat de vraag wat bedrijven doen om de toekomst van hun producten of diensten vorm te geven.

Eind mei 2016 worden de Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uitgereikt tijdens de Dutch Technology Week (DTW) in Brainport Regio Eindhoven. Tijdens de 5e editie van de Dutch Technology Week (DTW), van 22 t/m 28 mei 2016, kunnen professionals, studenten, jongeren en het algemeen publiek technologie beleven en ontdekken hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. De Koning Willem I Stichting slaat met deze samenwerking een nieuwe weg in en doet elke twee jaar een nieuwe regio aan.

Imke Carsouw-Huizing, algemeen directeur Brainport Development: “Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met de Koning Willem I Stichting. Beiden vinden we het van groot belang dat ondernemingen hun werk kunnen doen in een gezond ondernemingsklimaat, waarbij de regio zich mede richt op het verbinden van grote bedrijven met start ups. Wij geloven dat onze filosofie de ambitie van de Koning Willem I Stichting in 2016 kan aanvullen en versterken. Door samen te werken in aanloop naar de uitreiking van de prijzen krijgen wij de kans om ons te verbinden aan de belangrijkste ondernemingsprijs van Nederland en krijgt de stichting de mogelijkheid om een inhoudelijke relevante en interessante verdieping toe te voegen aan de cyclus 2015-2016.”

Koning Willem I Prijs & Koning Willem I Plaquette 2016
De Koning Willem I Prijs is dé nationale ondernemingsprijs die tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking. De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap beloont duurzame innovaties van kleine of grote organisaties. Organisaties met duurzaam management, een duurzaam product of dienst, duurzame internationale samenwerking of die duurzaam produceren worden uitgenodigd zich in te schrijven. De vakjury beoordeelt de inzendingen en selecteert drie kandidaten. Deze bedrijven kunnen zich tevens inschrijven voor de EBAE, de European Business Awards for the Environment.

Over de Koning Willem I Stichting
De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten. In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, NIVE, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI), Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl