Het is weer zover! De nominatieperiode voor de Prins Friso Ingenieursprijs is geopend.

Een wereld zonder ingenieurs kunnen we ons op geen enkele manier voorstellen. Zelfs in de oudste geschiedenis waren het uitvindingen van ingenieurs die ten grondslag lagen aan innovaties. Ingenieurs verbinden al jaren wetenschappelijke kennis met de praktische uitdagingen waar onze samenleving om vraagt.

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) organiseert al jaren de verkiezing Ingenieur van het Jaar om die meerwaarde van ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar te maken.Sinds 2015 mag de Ingenieur van het Jaar de prestigieuze Prins Friso Ingenieursprijs in ontvangst nemen.

Prins Friso Ingenieursprijs

Voor de titel Ingenieur van het Jaar komen ingenieurs in aanmerking die zich in hun werk onderscheiden in de vier volgende competenties:

  • Expertise: analytisch vermogen, conceptueel denken, technisch vernuft
  • Innoverend vermogen: een duidelijke visie en onderscheidend werk
  • Ondernemerschap: initiatief, ambitie en durf
  • Maatschappelijke impact: sociaal bewustzijn en betrokkenheid bij maatschappelijke thema’s.

Ken jij een ingenieur die zich op deze punten duidelijk onderscheidt van anderen? Dan kun je hem/haar gedurende de periode 1 december 2016 t/m 31 januari 2017 nomineren voor de verkiezing Ingenieur van het Jaar 2017 op www.kivi.nl/nominatie_PFIP! Let op: jezelf nomineren is niet mogelijk.

Dag van de Ingenieur

De prijs wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur die KIVI jaarlijks organiseert. De komende editie vindt plaats op woensdag 19 april 2017 op de TU Delft. De Dag van de Ingenieur is een initiatief van KIVI.

De Vernufteling

Branchevereniging NLingenieurs en technologiemagazine De Ingenieur hebben er voor gekozen de uitreiking van de Vernufteling 2017 te koppelen aan de viering van het honderdjarig bestaan van NLingenieurs begin november 2017.