AkzoNobel Hengelo
Omschrijving
Zoutproductie
Binnen het Zoutproductiebedrijf wordt de ruwe pekel, die via leidingen van het Boorterrein komt, verwerkt. Het zoutproductiebedrijf zorgt voor de productie en verwerking van circa 2,5 miljoen ton zout en is daarmee de grootste producent van vacuümzout ter wereld. Het zout wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van basischemicaliën in de vorm van 'Chemical Transformation Salt'. Slechts een klein deel van het zout is bestemd voor directe consumptie. Een groter deel wordt gebruikt in de voedings-middelen industrie, landbouw en veeteelt. Een andere bekende toepassing is wegenzout.
Zoutverwerkingsbedrijf Specialties
Zout Specialties produceert en verkoopt zoutproducten voor een breed scala aan toepassingen, zowel voor industrieel gebruik als direct voor de eindgebruiker. Zo produceert Zout Specialties zout voor de voedingsmiddelenindustrie, voor agrarische toepassingen, voor waterontharding, maar ook voor bij de consument op tafel.
Het grootste deel van deze producten is gebaseerd op het zeer zuivere door Zout Bulk geleverde ongedroogde zout. Dit wordt gedroogd in de afdeling Droog/Zeef en vervolgens verpakt in de afdeling “Verpakking” of gecompacteerd tot grover zout of zelfs likstenen en tabletten in de afdeling “Librox”.
Producten worden opgeslagen in de magazijnen en uitgeleverd per truck, container, trein of schip door de afdeling “Verlading”. Het commercieel hart van Zout Specialties is eveneens in Hengelo gevestigd; in het Salt Trade Center.
13:45 Melden bij Poort 1 voor registratie
14:00 Ontvangst met koffie/thee in de Dinkelzaal Locatiekantoor
14:15 Presentatie
14:45 Rondleidingen Salt en Specialties door Piet Elders en Otto Gwinner
16:30 Drankje & hapje in Het Voggelhoes
17:00 Einde
Opmerkingen:
- Deelnemers moeten stevig schoeisel dragen en geen last hebben van hoogtevrees.
- I.v.m. het lopen en traplopen moet men ook niet slecht ter been zijn.
Locatie
Boortorenweg 27, 7554 RS Hengelo
Organisator
Regio Gelderland
Regio Oost
Naam en contactgegevens voor informatie
Gerard Thomas