Van Der Valk
Het bezoek begon met een gastvrije ontvangst met een broodjeslunch. Bob Driessen MSc verzorgde vervolgens namens de Bedrijfsleiding van Hotel Akersloot een inleiding. Hij wist op een enthousiaste wijze te vertellen wat er zoal bij het bedrijven van een zo’n groot Restaurant en Hotel komt kijken. De kunst is vooral om de eenvoud van de bedrijfsvoering te handhaven. Zijn betrokkenheid bij dit bedrijf van de familie van der Valk viel hierbij op. Hij ging verder in op het management, onderhoud, energie en milieubeheer, logistiek van de keuken en verder zaken die met techniek te maken hebben. Zo heeft dit Hotel een eigen stroomopwekking. De vele vragen die deze inleiding losmaakte gaf aan dat het de deelnemers boeiden.
Na deze inleiding volgde een rondleiding door het bedrijf.
Al bij al een geslaagd bezoek waaraan35 personen deelnamen.
Omschrijving
KIVI Regio Noord-Holland nodigt u graag uit om deel te nemen aan een bezoek aan Hotel Van der Valk in Akersloot.
Wij worden er ontvangen met een drankje en een broodjeslunch.
Bob Driessen MSc zal namens de Bedrijfsleiding van Hotel Akersloot een inleiding verzorgen. Driessen, die Bestuurskunde aan de TU-Twente heeft gestudeerd, zal ons bijpraten wat er zoal bij het runnen van zo’n groot Hotel en Restaurant komt kijken. Hij zal hierbij o.a. ingaan op de bedrijfsvoering, zoals management, onderhoud, energie en milieubeheer, logistiek van de keuken en verder vooral zaken die met techniek te maken hebben. Zo heeft dit Hotel een eigen stroomopwekking, maar de zorg dat elke hotelkamer bijvoorbeeld de juiste hoeveelheid warm water krijgt is een vak apart. Na deze inleiding volgt er een rondleiding.
Spreker(s)
Bob Driessen MSc
Locatie
Geesterweg 1A, 1921NV Akersloot
Organisator
Regio Noord-Holland
Naam en contactgegevens voor informatie
Ir. Rien Vos, tel. 072-5321430