Omschrijving

Het Hanze Institute of Technology (HIT), faculteit van de Hanzehogeschool te Groningen, beoogt binnen Europa de meest vooruitstrevende internationale ingenieursopleiding op het gebied van sensor technologie te zijn. HIT zoekt naar het identificeren en belonen van talent, uitmuntendheid en innovatie.

De opleiding is gebaseerd op het thema van sensor technologie, waarbinnen zich aspecten van engineering van alle soorten disciplines bevinden.
Alle scholing wordt geplaatst binnen een sociale context. Dit stelt de studenten in staat om de bestaande inhoud te bestuderen en ervaring te verzamelen bij de toekomstige toepassing van een product of dienst.

HIT is een internationale school met een faculteit, partners en studenten van uit de hele wereld.
Communicatie en studies worden geregisseerd in de Engelse taal. De opleiding is ontwikkeld om studenten van verschillende nationaliteiten en culturen aan te trekken. Deze studenten zullen op hun beurt het instituut versterken en het potentieel van de opleidingsprogramma’s vergroten.
Partners uit de industrie spelen een hoofdrol in het instituut en het programma. Veel van de programmatische thema’s zijn geadopteerd door bedrijven of instituten met ongeëvenaarde ervaring op dit gebied. Hierbij wordt opleidingsmateriaal ontwikkeld, worden gastdocenten beschikbaar gesteld en wordt de technische infrastructuur opgebouwd.

Waarom sensortechnologie?
Sensortechnologie is een opkomende technologie met veel uitdagingen en mogelijkheden. Toepassingen van sensortechnologie veranderen de wereld, bieden ongekende nieuwe kansen voor de industrie, dienstverlening en publieke sector.

Wat zijn sensoren?
Sensoren meten fysische grootheden en vertalen deze in elektrische signalen die verwerkt kunnen worden. Ze worden steeds meer gebruikt. Voorbeelden zijn: procesindustrie, gezondheid, game-industrie (de Wii), mobiliteit, bewaking (o.a. gebouw, dijken), landbouw enz. Zo zijn druk /temperatuuropnemers sensoren maar ook GPS apparatuur, onder een touch pad zit een sensor, in hartslagmeter en andere medische toepassingen zitten sensoren.

Waarom Sensortoepassingen studeren?
De opleiding onderscheidt zich op een aantal punten van andere engineering/ techniek opleidingen. Uitdaging manifesteert zich in het brede terrein van eenvoudige tot complexe applicaties. Naast technische vakken leer je ook veel over persoonlijke effectiviteit en ondernemerschap. Ook werk je aan je communicatieve vaardigheden en is er ruimte voor creativiteit.
Het interessante van de opleiding van het HIT, onderdeel van de ICT te Groningen, is de verwantschap met vrijwel alle andere Hanze opleidingen.

16.30 - 17.00 uur Ontvangst en Welkom
17.00 - 17.45 uur 1e lezing: Internet of Things and Ambigious Computing
17.45 - 18.30 uur broodjes buffet met soep/hartige hap
18.30 - 19.15 uur 2e lezing Assen: Sensor City
19.15 uur Rondleiding door het gebouw en drankjes
20.00 Afsluiting

Spreker(s)

Hans Appel (Professor HIT)
Jan Reitsma (verbonden aan HIT)
Piet Dijkshoorn (namens KIVI-NIRIA Regio Noord als plv. organisator)

Locatie

Assen

Organisator

Regio Noord

Naam en contactgegevens voor informatie

Piet Dijkshoorn, 0641438072 of p.dijkshoorn1@tiscali.nl

p.dijkshoorn1@tiscali.nl

HIT Assen