TValley 2019
TVALLEY JAARCONGRES - INVLOEDEN ARTIFICIAL INTELLIGENCE OP ROBOTICA EN MECHATRONICA
Op 6 juni j.l. vond het TValley Jaarcongres 2019 plaats bij Hogeschool Saxion in Enschede. Het was voor de 150 aanwezige deelnemers een kennisintensieve en inspirerende dag met boeiende presentaties door de keynote sprekers Jim Stolze en Nico Nijenhuis en interessante parallelsessies rondom de thema's 'Unmanned Systems' en 'Smart Industrial Systems'.
Daarnaast werd ook de KIVI/TValley prijs 2019 uitgereikt. De vakjury bestond dit jaar uit:
-
Ir. Paul de Jong, Voorzitter KIVI Regio Oost
-
MSc Ton Pothoven, CEO Integrated Mechanization Solutions B.V.
-
Ir. Peter van Dam, Directeur Life Sciences, Engineering and Design Saxion
-
Drs. Hendrik Haaksema, Programmamanager Novel-T
Drie studenten - Suhaib Aslam, Teun Brookhuis en Thomas van Zonneveld - mochten hun werk pitchen. In samenhang met het publiek werd uiteindelijk Teun Brookhuis als winnaar van de KIVI/TValley prijs 2019 aangewezen. Hij ontving uit handen van juryvoorzitter Paul de Jong een oorkonde en een cheque van 500 Euro. Daarnaast kregen alle drie genomineerde studenten een jaar gratis KIVI lidmaatschap aangeboden door Erik Kemp, bestuurslid van KIVI Students Twente.
CONGRES TVALLEY met uitreiking KIVI/TVALLEY PRIJS
Op 6 juni vindt het jaarlijkse TValley congres plaats bij Saxion in Enschede. Het congres is ontstaan door een samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen, overheden en bedrijven op het gebied van mechatronica.
Naast mechatronisch onderwijs en profilering van de high-tech industrie in Oost-Nederland vindt er kennisuitwisseling plaats over concrete projecten rond robotica en smart industry. TValley gaat zowel om kennis halen als kennis brengen.
Onderdeel van het congres is de uitreiking van de KIVI/TValley prijs, een jaarlijks uit te reiken prijs van € 500 voor een bijzondere bachelor opdracht aan de Universiteit Twente of Saxion op het gebied van Robotica. Studenten kunnen worden genomineerd door een docent, maar kunnen ook zichzelf aanmelden. Uit de inzendingen worden drie finalisten gekozen die tijdens het congres een pitch mogen houden. Op basis hiervan kiest een deskundige jury, in samenhang met het publiek, de winnaar.
Thema: Robots in de maatschappij
Robots komen langzaam maar zeker onze samenleving binnen. Ze zijn niet langer alleen te vinden aan productielijnen, maar ze helpen ons binnenkort op vliegvelden, de campus en in hotels. In de toekomst zullen ze zelfs binnen onze eigen huizen opereren. Maar voordat we zover zijn, moet er nog veel gebeuren. De technische uitdagingen zijn groot, maar daarnaast zijn er ook ethische, bedrijfsmatige, juridische, psychologische en tal van andere vraagstukken om op te lossen voordat robots echt mee kunnen draaien in de samenleving. Al deze thema’s zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van robotica. De KIVI/TValley Scriptieprijs wordt uitgereikt aan de student die met zijn onderzoek een bijdrage levert aan deze ontwikkeling. Dat kan blijken uit een aanstekelijk enthousiasme, een topprestatie, een technische oplossing met hart voor de mens, een onderzoek naar het bedrijfsmodel rondom robots, een intrigerende ethische vraag of door vanuit een compleet nieuw perspectief te kijken naar ontwikkelingen in de robotica.
Studenten kunnen worden genomineerd door docenten of zij kunnen zichzelf opgeven. In aanmerking komen alleen stage- of bachelorscripties en dus geen MSc-scripties. Onderzoeken vanuit verschillende studies zijn welkom. Het onderzoek moet in het afgelopen studiejaar uitgevoerd zijn.
Proces en criteria
Uit alle inzendingen worden drie finalisten gekozen. Deze selectie vindt plaats op een aantal punten. Kwaliteit van het onderzoek blijft van het grootste belang. Scripties die niet voldoen aan de hoge eisen, worden niet meegenomen. Het gaat hier onder andere om de onderzoeksmethodieken, de gevormde conclusies, de onderzoeksvraag, etc. Naast de kwaliteit van de scriptie is de originaliteit van het onderzoek de tweede onderscheidende factor. Een goede en inspirerende onderzoeksvraag maakt het verschil tussen een gedegen scriptie en een fantastische scriptie. Als derde en laatste criterium wordt in ogenschouw genomen in welke mate het onderzoek (potentieel) van belang is voor de maatschappelijke ontwikkeling van robotica. Lost het een bestaand probleem op? Kan het onderzoek (of het vervolgonderzoek hierop) een grote impact hebben?
Uit de inzendingen kiest de jury drie finalisten. Zij krijgen een uitnodiging voor het TValley Congres op 6 juni. Tijdens dit congres krijgen zij de mogelijkheid om hun onderzoek te pitchen voor het aanwezige publiek. Op basis hiervan kiest het publiek - in samenhang met de jury - de uiteindelijke winnaar.
De scripties moeten uiterlijk 20 mei 2019 ingediend zijn via email aan elfride.dijkstra@kivi.nl onder vermelding van ‘KIVI/TValley Scriptieprijs’. Hierbij moet een abstract (dit kan de standaard abstract bij de scriptie zijn of één die speciaal is geschreven voor deze competitie) en het verkregen cijfer zijn bijgevoegd. Aanmeldingen die later dan 20 mei binnenkomen, worden niet meegenomen. Voor vragen of verdere informatie kunt u contact opnemen met Elfride Dijkstra (elfride.dijkstra@kivi.nl / 053 489 4097).
Organisator
Naam en contactgegevens voor informatie
Elfride Dijkstra