Omschrijving

Oosterscheldekreeft is de keizer van alle kreeften, zeggen Zeeuwse Vissers. De fijne smaak danken de beestjes aan hun geïsoleerde, unieke leefgebied.

Oosterscheldekreeften hebben een DNA dat afwijkt van andere Europese kreeften. Het milieu in de Oosterschelde wijkt door de geïsoleerde ligging af van dat van de omliggende zeegebieden. Dat werkt door in de planten- en dierenwereld en dus ook in het voedsel van de Oosterscheldekreeft. Daarom heeft hij een fijne zilte smaak met een wat zoetere nasmaak.

Tijdens deze excursie krijgt u de kans kennis te maken met de prachtige Oosterschelde, het leefgebied van de Oosterscheldekreeft, vanaf een authentieke platbodem (zeilboot).
In restaurant ‘de Heerenkeet’ krijgt u vervolgens een Kreeftenmenu aangeboden. Om eventuele drempelvrees te overwinnen, krijgt u eerst een kort lesje etiquette “hoe verorber ik een Oosterscheldekreeft”.

14.00 uur Ontvangst met koffie & een bolus op een platbodem in Zierikzee
14.30 uur Start middagprogramma:
Per platbodem de Oosterschelde op. Presentatie van de kreeftenvisser over de Oosterscheldekreeft en de flora en fauna van de Oosterschelde
16.30 uur Vertrek Zierikzee naar Kerkwerve (met eigen vervoer)
17.00-18.00 Borrel + presentatie etiquette Oosterschelde Kreeft verorberen
18.00 uur Oosterschelde Kreeft Menu
Oosterschelde kreeft amuse
Oosterschelde kreeft (1/2 kreeft p.p. ca 500 gram))
Surprise Dessert
Koffie/thee
21.00 Einde Programma

Locatie

restaurant ‘de Heerenkeet’

Zierikzee

Organisator

Regio Zeeland

Naam en contactgegevens voor informatie

Ing. V. (Vincent) Calon

vincentcalon@zeelandnet.nl