Omschrijving

Het Gezelschap “Practische Studie” is de studievereniging van Civiele Techniek aan de Technische Universiteit Delft en is opgericht in 1894. Ze behartigt de belangen van studenten Civiele Techniek op onderwijsgebied. Dit gebeurt in de vorm van het aanbieden van zowel studieondersteunende als studieaanvullende activiteiten voor haar 1600 leden. Daarnaast is ook het bewaken van de kwaliteit van het onderwijs aan de faculteit één van haar belangrijkste taken. Alle activiteiten van de vereniging worden georganiseerd door commissies, bestaande uit actieve studenten die het belangrijk vinden zich naast hun studie op andere gebieden te ontplooien.

Civiel in Ontwikkeling
Civiel in Ontwikkeling is een commissie van Het Gezelschap “Practische Studie”. Deze commissie richt zich op de sociale en duurzame kant van Civiele Techniek en wil maatschappelijk bewustzijn creëren onder studenten. Verder wil CiO studenten graag wijzen op de mogelijkheid om met hun studie iets te kunnen betekenen op het gebied van ontwikkelingshulp en armoedebestrijding.

Thema
EĂ©n dag staat in het teken van ontwikkelingshulp (Building with Society) en Ă©Ă©n dag in het teken van duurzaamheid (Building with Nature).
CiO ’13 wil niet alleen ontwikkelingshulp belichten. De ontwikkeling van Civiele Techniek zelf wordt namelijk ook steeds belangrijker. CiO ’13 wil met betrekking tot deze ontwikkelingen de mogelijkheid om duurzamer met onze wereld om te gaan onderzoeken en de discussie hierover opwekken. Hoe kan de Civiele Techniek bijdragen aan een duurzame toekomst? Kan Civiele Techniek bijdragen aan een duurzame toekomst? Op welke vlakken kan Nederland helpen met de ontwikkeling? Waar heeft Nederland zelf juist hulp nodig? Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die voorbij zullen komen tijdens het symposium. Door middel van lezingen, workshops, discussies en een infomarkt zullen deze vragen opgeworpen en misschien zelfs beantwoord worden.

Doelen
Naast de algemene doelen die voor de oprichting van de CiO hebben gezorgd hebben wij als commissie ons als doel gesteld om dit jaar alles grootser aan te pakken. We willen op het niveau komen van een waardig symposium, waarbij een groot aantal studenten Civiele Techniek worden bereikt. Om dit te bereiken zijn de 2 middagen roostervrij en wordt er hard gewerkt aan de promotie en een mooie site.

Data en dagopbouw
Het symposium zal dit jaar op 20 en 21 november plaatsvinden. Het zal 2 middagen in beslag nemen, van 12:30 tot 17:00 met uitloop. Vanwege het feit dat niet alle studenten beide dagen kunnen proberen we met een gevarieerd en onafhankelijk programma toch iedereen erbij te betrekken en te boeien.
Beide dagen zullen worden geopend met een lunch en een infomarkt waarop bedrijven en stichtingen hun projecten aan de studenten kunnen tonen. Dit geeft een mooi beeld van de mogelijkheden die er zijn voor de Civiele studenten en in combinatie met de lunch kan er ook wat gepraat worden en contact gelegd worden voor een eventuele stage.

Vervolgens zal de dagvoorzitter de dag openen waarna een eerste lezing gehouden zal worden.
Om het interactieve erin te houden zal er vervolgens afhankelijk van de dag een workshop volgen of zal er na een tweede lezing een discussie gestart worden. De dag zal worden afgesloten met een borrellezing waarbij het ook de bedoeling is dat er een discussie zal volgen.

Locatie

TU Delft, Faulteit CITG

Stevinweg 1, 2628 CN Delft

Organisator

Bouw- en Waterbouwkunde

Het Gezelschap "Practische Studie"

Naam en contactgegevens voor informatie

Voor meer informatie over het programma, de sprekers en inschrijven kunt u binnenkort kijken op de symposiumwebsite of bij Het Gezelschap “Practische Studie”, tel. 015-2781262 of via onderstaand e-mailadres.

voorzitter-ps@tudelft.nl

Website Het Gezelschap "Practische Studie"

Aanmelden via

via de symposiumwebsite of per e-mail

voorzitter-ps@tudelft.nl