FACT FINDING HOOGWATER 2021
UITNODIGING
De extreme hoogwatergebeurtenis in juli leidde tot een catastrofe in de buurlanden Duitsland en België. In Nederland vielen geen slachtoffers, maar was de schade in het Zuiden groot. Moeten we ons instellen op frequenter voorkomen van extreem weer? Zijn onze fysieke infrastructuur, onze ruimtelijke ordening en ons crisismanagement hiervoor toegerust? Was er interactie tussen de COVID-pandemie en de hoogwatercrisis?
Een Task Force Fact Finding Hoogwater 2021 heeft zich de afgelopen weken geworpen op het zo spoedig mogelijk verzamelen van gegevens om het opgetreden hoogwater zo goed mogelijk te kunnen beschrijven, en daarmee de kennis te bundelen voor een grondige analyse, basis voor het voortgaand ontwikkelen en borgen van onze waterveiligheid in de komende decennia. Aan de Task Force is onder de paraplu van het ENW bijgedragen door een groot aantal universiteiten en kennisinstellingen, waaronder TU Delft, Deltares, HKV, KNMI, Erasmus-MC, WUR, IVM-VU, UU, UT. De concept-rapportage wordt op dit symposium gepresenteerd.
Sluis Sambeek tijdens hoogwater, 17 juli 2021
PROGRAMMA
- Opening en welkom Dagvoorzitter
- ENW en Hoogwater 2021 Voorzitter ENW
- Taakomschrijving Task Force en aanpak Projectleiding
- Presentatie concept resultaat per werkpakket
1. Meteorologie/hydrologie Leiding WP1
2. Riviersysteem Leiding WP2
3. Waterkeringen Leiding WP3
4. Schade Leiding WP4
5. Evacutaties en crisisbeheersing Leiding WP5
6. Gezondheidseffecten Leiding WP6
7. Internationale context Leiding WP7
- O&A Dagvoorzitter
- Doorkijk vervolgtraject Projectleiding
- Sluiting Dagvoorzitter
DEELNAME EN REGISTRATIE
Deelname aan dit online symposium is mogelijk door registratie via onderstaande link.
Registratie is mogelijk tot maandag 6 september 12:00 uur. Van registratie ontvangt u een bevestiging. De link voor deelname aan het symposium ontvangt u op maandag 6 september.
Klik hier voor registratie of ontvangst Rapport Task Force