Button_150x79_300dpi_TIE2020-3

 Telecom Infra Event 2020

Tijdens deze online editie stonden de webinars van Dirksen Opleidingen, Rohde & Schwarz, VodafoneZiggo, Calnex (namens CN Rood), SPIE en de afsluitende paneldiscussie in het teken van 5G, private mobiele netwerken en het indoor antenne netwerk (DAS). In de webinars over 5G werd ingegaan op de verbeteringen ten opzichte van 4G, de nieuwe mogelijkheden voor de industrie, recente use cases, site testing en de uitdagingen voor het testen van de prestaties van kleine cellen (Femto, Pico or Macro).

NB5.1

 

NB3.2-2

De verenigingen FHI en BTG organiseerden samen een paneldiscussie over mobiele private netwerken. Deze sessie is een vervolg van de paneldiscussie van Telecom Infra 2019, waar al voorspelt werd dat deze netwerken in de toekomst een grote rol zouden gaan spelen.

Met drie relevante sprekers van mobiele provider Nokia; leverancier/integrator MCS en de Gemeente Almere; afdeling smart city werden de opties, de voor- en nadelen en de beweegredenen verkend voor de implementatie van verschillende vormen van private mobiele netwerken en diensten.

 

Gedurende de twee dagen bezochten ruim 300 kijkers het event, verdeeld over de diverse sessies. De webinars werden grotendeels ‘live’ vanuit de nieuwe studio bij FHI gestreamd, maar ook vanuit Duitsland en Engeland.

Wilt u de presentaties of paneldiscussie terugkijken? 

Alle presentaties zijn opgenomen tijdens het event en kunt u terugzien via onderstaande button. Heeft u tijdens het kijken vragen over de presentatie, kunt u uw vraag stellen aan de spreker.

NB5.3

Klik hier voor het terugkijken van de webinars!

 Heeft u één of meerdere webinars bijgewoond?

Om zo goed mogelijk beeld te hebben van uw ervaringen vragen wij u om uw bevindingen betreffende het Telecom Infra event 2020 met ons te delen. Dit kan via ons korte online enquĂȘteformulier.

Klik hier voor de enquĂȘte!

 Wellicht ook interessant voor u?

 

“Bent u geïnteresseerd in “5G in de industrie”? FHI organiseert op 29 september een online kennisevent.

 

Namens de exposanten bedanken wij alle bezoekers en hopen u volgend jaar te mogen verwelkomen op de volgende editie van het Telecom Infra event!

 

De vraag of dit digitaal of fysiek doorgang zal vinden, wordt volgend jaar beantwoord.

Mede_mogelijk_gemaakt_door-1
E-mail
Twitter
LinkedIn
 

Het Telecom Infra event is hét platform voor actuele informatie over mobiele netwerken en telecominfrastructuur. Op 22 en 23 september 2020 organiseert FHI een digitale editie van het event.

Dit event is hét platform voor actuele informatie over mobiele netwerken en telecominfrastructuur. Voor meer informatie, zie de website van het Telecom Infra event 2020.

Net als voorgaande edities zal ook het digitale Telecom Infra event zich richten op providers/operators, installateurs, gebouweigenaren en diverse technische marktgebieden waarin telecominfrastructuur wordt gebruikt.

Via webinars laten verschillende exposanten zien hoe de grote diversiteit aan telecomtechnologie optimaal benut kan worden.

Aanvullende informatie van de 4 exposanten:

Webinars over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele netwerken en Telecom infrastructuur.

Meldt u hier gratis aan voor het digitale Telecom Infra event!
 

Vodafone Ziggo geeft plenaire lezing op het digitale Telecom Infra event over concrete b-to-b toepassingen van 5G

NB3.1

De lezing wordt gegeven op dinsdag 22 september om 11.30 door Jan Willem de Beaufort, Strategy manager van Vodafone Ziggo. In zijn presentatie gaat hij in op de verschillen tussen 4G en 5G, diensten voor sectoren (verticals), concrete toepassingen, toekomstplannen 5G, edge computing en network slicing.

Network slicing is het verdelen van de netwerkcapaciteit over meerdere gebruikers met verschillende bandbreedtes. Zo kunnen voor kritische toepassingen hogere bandbreedtes worden gebruikt.

Edge computing houdt in dat kritische data lokaal en dichtbij de eindgebruiker worden opgeslagen. Dit vereist minder netwerkcapaciteit en verhoogt de privacy en data veiligheid.

 

Professionals in gesprek over Private mobiele netwerken

Mobiele communicatie is niet meer weg te denken in het dagelijkse verkeer - en met name bij tal van bedrijfsprocessen. Deze vorm van communicatie wordt veelal ingezet bij mobiele netwerk operators maar ook private mobiele netwerken maken hier gebruik van.

NB3.2

In Nederland is daarvoor zelfs een separaat spectrum beschikbaar; wat de afgelopen jaren al tot een tal van private GSM en LTE systemen heeft geleid. Denk hierbij op grote schaal aan het gebruik in havens en op kleinere schaal binnen zorginstellingen.

Een mobiele dienst of een eigen mobiel netwerk is dienstbaar aan de processen binnen bedrijven en instellingen, maar kan ook opportuun zijn voor smart city toepassingen.

 

Op woensdag 23 septemberom 14.00 gaat de paneldiscussie van start met Bas Piek, Commercial director MCS Benelux; Brian Benjamin, Programma manager digitale stad en innovatie Gemeente Almere en Dirk van Bree, Account CTO Head of Global Cable Practice Nokia. Koen Mioulet van BTG zal het gesprek leiden. In deze discussie bespreken we opties, de voors en tegens en verkennen we de beweegredenen voor het implementeren van verschillende vormen van private mobiele netwerken cq diensten.

 

Wenst u deze discussie op de voet te volgen op 23 september? Dan kan door u te registreren voor een gratis bezoek aan het Telecom Infra event.

 

DAS een verrijking voor Smart Building

NB3.3

Smart Buildings zijn in de huidige tijd dé schakel tussen de snelle IT-wereld en de traditionele gebouwsystemen. Door de combinatie van beiden krijgen we inzichten in verscheidene gegevens die een meerwaarde leveren voor de investeerder, huurder en het facilitair management.

Resulterend in tevreden gebruikers in efficiënte en flexibele gebouwen. Echter brengt het bij elkaar brengen van de IT-wereld en de traditionele gebouwen nieuwe uitdagingen met zich mee. Hiervoor zet SPIE het DAS in als multifunctionele infrastructuur; het DAS voorbij telecom.

Meld u aan voor een gratis bezoek aan de presentatie van Geert Nysingh van Spie: DAS een verrijking voor Smart Building. U kunt de presentatie op woensdag 23 september vanaf 13.00 online volgen.

 

K