Whisky Nosing and tasting
Omschrijving
In het mooie Brabantse land ligt Hilvarenbeek en ook daar bevindt zich het nationale likeur en frisdranken museum.
Een nosing and tasting is voor whisky wat een proeverij voor wijn heet: het beoordelen van kleur, geur en smaak. Het is een aantrekkelijke manier om vertrouwd te raken met de typische kenmerken van de drank, uw persoonlijke voorkeur te ontdekken, en de verschillen in smaak beter te waarderen.
De whisky nosing and tastings, van het Likeur & Fris Museum nemen u mee op een ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de whisky, zodat u de verschillende aspecten van deze veelzijdige drank “proefondervindelijk” kunt verkennen.
De praktijk leert dat deze proeverijen een smakelijk en aantrekkelijk alternatief zijn voor een middag of avondje uit. Onder leiding van whiskyexpert Ad Vermeeren komen deelnemers aan de nosing and tasting alles te weten over whisky. De sessie wordt ingeleid met een diapresentatie over het productieproces, en de wijze waarop whisky moet worden geproefd en beoordeeld. Ook de karakteristieke eigenschappen per land en per soort komen aan de orde. Daarna volgt een proeverij van de belangrijke whisky's uit de verschillende whiskylanden, en een aantal speciaal geselecteerde Single Malt Whisky's. De nosing and tasting duurt 2 tot 2,5 uur.
PROGRAMMA
18.30 - 19.00 uur
Ontvangst
19.00 - 21.30 uur
Presentatie over whisky en whisky nosing en tasting
21.30 - 22.30 uur
Napraten met drankje (voor eigen rekening)
Locatie
Nationaal Likeur en Fris museum Isodorus Jonkers
Varkensmarkt 22, Hilvarenbeek
Organisator
Werktuigbouwkunde
Naam en contactgegevens voor informatie
Informatie bij ing. Njord van Erck via onderstaand e-mailadres en via onderstaande website.