KIVI Engineering Student Team Award 2023
De KIVI Engineering Student Team Award is een aanmoedigingsprijs voor studententeams
De prijs is door KIVI in het leven geroepen om de ingenieurs van morgen een boost geven, te tonen waar studenten in teamverband toe in staat zijn en een grotere bekendheid te bieden aan hun innovatieve projecten
CORE Changemakers winnaar KIVI Engineering Student Team Award 2023
De winnaar van de KIVI Engineering Student Team Award 2023 is CORE Changemakers van de Technische Universiteit Eindhoven. Het team werkt aan oplossingen voor de circulaire economie. De studenten proberen het probleem van e-waste, het afval van elektronische apparaten, te tackelen met innovatieve oplossingen. Lees hieronder meer over het winnende team en de twee andere finalisten.
Finalisten 2023
CORE CHANGEMAKERS - TU Eindhoven
Enabling the recycling of E-waste. Onze visie is om uit te groeien tot het centrum van innovatie op het gebied van circulaire technologieën. Met een nauwe band met universiteiten en scholen om ontwikkelingsposities aan te bieden aan alle studenten in Nederland. Met de missie om de transitie naar circulair te stimuleren economie door de ontwikkeling van nieuwe technologieën, evenals de leden van CORE en de markt
Bekijk de website van CORE CHANGEMAKERSGreen Team Twente - Universiteit Twente
Green Team Twente is een multidisciplinair team van ambitieuze studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Wij zijn een pionier in duurzame toekomst en mobiliteit. Door een waterstofraceauto te ontwikkelen, willen we dit bereiken. Het delen van kennis en het opleiden van mensen over waterstof op alle niveaus om onze visie uit te werken om de toekomst van duurzame mobiliteit te bevorderen.
Bekijk de website van Green Team TwenteiGEM - TU Eindhoven
Wereldwijd lijden 400 miljoen mensen aan auto-immuunziekten, waarvan 1 miljoen door de ontstekingsaandoening ANCA-geassocieerde vasculitis (AAV). De huidige therapieën tegen AAV zijn gebaseerd op onspecifieke immunosuppressieve geneesmiddelen die belastende bijwerkingen, hoge uitgaven voor gezondheidszorg en hoge werkdruk met zich meebrengen, terwijl een terugval van de ziekte niet wordt uitgesloten. Om deze tekortkomingen te verhelpen hebben wij !MPACT ontworpen: een Modulaire en Gepersonaliseerde Autoimmuun Cel Therapie. Een therapie waarbij geoogste immuuncellen van de patiënt genetisch worden gemodificeerd en vermenigvuldigd, waarna de gemanipuleerde cellen weer aan de patiënt worden toegediend.
Bekijk de website van iGEM