Doorgrond je omgeving, 7 november 2017
Terugblik
Op dinsdag 7 november 2017 vond de Geotechniekdag plaats met als thema "Doorgrond je Omgeving". Het thema benadrukte de steeds grotere rol die de omgeving speelt in de geotechniek, vooral als het gaat om de effecten van trillingen, vervormingen en grondwater. Het succes van civieltechnische projecten hangt steeds meer af van het draagvlak en de acceptatie binnen de gemeenschap.
Tijdens de Geotechniekdag 2017 stond het belang van grondige kennis van de omgeving en ondergrond centraal. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwste ontwikkelingen en geavanceerde tools die ingenieurs en specialisten helpen om deze kennis steeds beter en nauwkeuriger in kaart te brengen. Deze innovaties helpen om projecten efficiënter en met meer oog voor de omgeving te realiseren.
De dag bood niet alleen de kans om op de hoogte te blijven van de meest actuele onderwerpen binnen het vakgebied, maar ook om te netwerken met vakgenoten. Specialisten uit verschillende sectoren, zoals overheden, ingenieursbureaus, adviesbureaus, aannemers en het wetenschappelijk onderwijs, kwamen samen om kennis te delen en elkaar te inspireren.
De Geotechniekdag 2017 was een geslaagde en leerzame bijeenkomst, waarin kennisuitwisseling en de verbinding tussen techniek en omgeving centraal stonden.
Presentaties
Plenair
- Leren van ondergrondse projecten - Mandy Korff (Deltares)
- Bepaling van de invloed op de omgeving: Theorie of praktijk? - Jan Maertens (Jan Maertens BVBA)
- BRO, de ondergrond op de voorgrond - Tjaart Vos (Ministerie van Infrastructuur en Milieu)
- De Nieuwe SBR Richtlijn A: Schade aan Bouwwerken - Chris Geurts (TNO)
- 56th Rankine Lecture: Geotechnics & Energy - Richard Jardine (Imperial College London)
- Bouwen met gewapende grond; de nieuwe CUR 198 ontwerprichtlijn - Suzanne van Eekelen (Deltares)
- Integraal geotechnisch ontwerp voor nieuw internationaal vliegveld Mexico City - Martin de Kant (RoyalHaskoning DHV)
Exposanten
Deelnemende exposanten waren: Deltares, Terre Armée, Cofra, A.P. van den Berg, Bauer Funderingstechniek, Fugro, Geomil Equipment, Geotech Metals, Huesker, JLD Contracting, Keller Funderingstechnieken, PAO Techniek en Management, Plaxis, Profound, Allnamics, MultiBouwsystemen, Ten Cate Geo, Hektec, Low & Bonar, Tensar International en het BRO-plein (bestaande uit Arcadis, TNO, Kadaster, Ministerie van Infrastructuur & Milieu, Rijkswaterstaat, Geodan en Future Insight).