Omschrijving

Crowdsourcing is een recente ontwikkeling waarin organisaties (overheid, bedrijven, instituten) of personen gebruik maken van een grote groep niet vooraf gespecificeerde individuen (professionals, vrijwilligers, geïnteresseerden) voor consultancy, innovatie, beleidsvorming en onderzoek.
Hoewel crowdsourcing niet noodzakelijk via het internet hoeft te gebeuren, is dit wel de meest gebruikte manier. De crowdsourcing-filosofie kwam dan ook begin 21e eeuw op gang, ten tijde van het web 2.0, onder meer door het boek The Wisdom of Crowds van James Surowiecki. Het is een ontwikkeling die voortvloeit uit de eerdere ontwikkeling van user-generated content. Deze term werd het eerst gebruikt door Jeff Howe en ontstond uit een samenvoeging van de term outsourcing met crowd, het Engelse woord voor menigte (Wikipedia).

Rob Veldt, pionier op het terrein van crowdsourcing en open innovatie, zal uitleggen wat crowdsourcing is en hoe het werkt.
Enkele maanden geleden stond hij met een uitgebreid artikel over dit onderwerp in De Telegraaf.

De lezing zal echter ook een gelegenheid bieden om de 'community' uit te nodigen zelf crowdsourcingprojecten te starten. Bij voldoende belangstelling zal de lezing dan ook worden vervolgd in een of meerdere workshops.

19.00 uur ontvangst
19.30 uur lezing
22.00 uur einde

Spreker(s)

Rob Veldt

Locatie

Hanzehogeschool, Zernikeplein 11

9747 AS Groningen

Organisator

Regio Noord

Naam en contactgegevens voor informatie

Nadere informatie bij Klaas Leguit, activiteitencommissie, tel.: 06-21805200, Greald Henstra, activiteitencommissie, tel.:06-20974064 of via onderstaand e-mailadres.

noord-ac@kiviniria.nl

Linkedin van Rob Veldt