Nederlandse Procestechnologen (NPT) organiseert op dinsdag 25 juni a.s. van 16.00 – 17.00 uur een webinar, dat in het teken zal staan van slimme regeltechniek als praktisch instrument om chemische processen te optimaliseren en te verduurzamen. Je kunt je nu aanmelden voor dit interessante on-line event!

De eerste spreker is Leyla Özkan (TU/e). De titel van haar bijdrage luidt: “Revolutionising process control: innovations and future trends in Model Predictive Control”. Zij zal een overzicht geven van eerdere en huidige research activiteiten in haar lab op het gebied van Model Predictive Control, geïllustreerd met praktijkvoorbeelden van toepassingen in bestaande fysieke systemen. Daarnaast zal zij ingaan op recente ontwikkelingen in deze technologie, in de context van ‘big data’ en de energie transitie.

Leyla Özkan is Associate Professor in de faculteit Electrical Engineering van de TU Eindhoven, waar ze sinds 2009 werkzaam is binnen de Control Systems Group. Haar onderzoek is gericht op het verkrijgen van meer inzicht in en het verbeteren van (de beheersing van) industriële chemische systemen. Ze heeft een achtergrond in chemical engineering en deed in de VS promotieonderzoek naar model-based control van chemische processen. Voor haar komst naar TU/e werkte ze in het bedrijfsleven waar ze o.a. verbeteringen realiseerde in de besturing van batch kristallisatie processen.

Aansluitend zal Leo den Brok (DotX Control Solutions B.V.) ingaan op een concrete praktijk case: de toepassing van geavanceerde regeltechniek bij het verminderen van emissies bij Tata Steel. Aan de orde komen onder meer het gebruik van regelaar georiënteerde modellen en AI. Leo zal ook toelichten welke resultaten zijn geboekt en hoe de kosten/baten van deze aanpak zich verhouden met andere oplossingen.

Leo den Brok is als Business Development Manager verbonden aan DotX Control Solutions B.V.. DotX ontwikkelt op maat gemaakte oplossingen voor complexe regelvraagstukken in uiteenlopende sectoren. Leo is van origine civiel technicus en heeft daarna aan Nijenrode gestudeerd. Vanuit zijn interesse voor techniek en ondernemerschap, heeft hij tot 2020 eigen bedrijven gehad op het gebied van filtratieoplossingen en meet- en regelapparatuur. Hij leverde aan vele eindgebruikers in de olie-&gas-sector, de (petro-)chemie en de voedingsmiddelen industrie. 

Deelname is gratis, ook niet-leden zijn van harte welkom.

Je kunt je aanmelden via de KIVI-website.