Omschrijving

Zaterdagmiddag 27 september bezoeken wij de ambachtelijke stroopstokerij van de fam. Franssen in Ter Maar, gemeente Klimmen.
Hans en Julienne Franssen zijn in 1991 begonnen met het maken van ambachtelijke peren/appelstroop op basis van fruit uit hun eigen hoogstamboomgaard. In de maanden september en oktober stoken zij een aantal keren hun stroopketel op om via hun eigen receptuur een frisse peren/appelstroop te bereiden. We krijgen een deel van de stroopbereiding te zien en zullen daarbij deskundige uitleg ontvangen over het totale proces van de stroopbereiding.
De familie Franssen neemt met hun stroopbereiding deel aan het Slow Food Presidium van de Limburgse stroop.
Meer achtergrond informatie is te vinden op de bijgeleverde links.

Attentie: er kunnen maximaal 25 deelnemers deelnemen aan deze excursie.

14.00 – 14.30 Ontvangst van de deelnemers met koffie, thee en vlaai.

Splitsen van de groep in twee delen
14.30 – 15.30 Groep 1 krijgt uitleg bij het stroop stoken, terwijl groep 2 een korte wandeling maakt
15.30 – 16.30 Groep 2 krijgt uitleg bij het stroop stoken, terwijl groep 1 de korte wandeling maakt.
16.30 – 17.30 Stroop proeven en afsluitende borrel aangeboden door KIVI
Regio Limburg Zuid

Spreker(s)

Hans Franssen

Locatie

Koulen 12, 6343 CJ Kimmen

Tel: 043-4592296

Organisator

Regio Limburg Zuid

Naam en contactgegevens voor informatie

Jan Weerts Lid Activiteitencommissie Regio Limburg Zuid

jlm.weerts@hccnet.nl

Interview met Hans Franssen

Filmpje van het stroop stoken

Informatie over Slow Food Limburg