Koninklijke Prins & Dingemanse B.V.
Omschrijving
Wie zijn wij?
Het bedrijf Koninklijke Prins & Dingemanse, is opgericht in 1880 door Jacob Prins, behoort tot de pioniers van de oester- en mosselteelt en is inmiddels uitgegroeid tot 1 van de grootste producenten in Europa van schaal- en schelpdieren.
Waar staan wij voor?
Al 132 jaar wordt met veel inzet en passie gewerkt aan productie en distributie van internationaal vermaarde en gewaardeerde zeevruchten. In 1994 ontvingen we als eerste bedrijf in de mosselsector het ISO-certificaat voor kwaliteitszorg. Inmiddels is deze certificering uitgebreid voor al onze producten en werken we ook volgens de HACCP en BRC normen. Daarnaast zorgen voortdurende vernieuwingen in het productieproces, maar ook in ons productassortiment er voor dat u steeds kunt genieten van de meest uiteenlopende producten uit de zee.
Tijdens het bedrijfsbezoek proberen we meer inzicht te krijgen in de volgende vragen:
Business
• Welke voorsprong en toegevoegde waarde heeft Prins & Dingemanse op de concurrenten?
• Welke marketing- en verkoopstrategieën worden toegepast?
• Is er een maximumproductie of minimumprijs?
• Welke factoren bepalen de prijs?
• Waarop zijn bijzondere kostenbesparingen gerealiseerd?
• Is uw productie en omzet verhoogd of verlaagd na aanleg van de Stormvloedkering
Kweek
• Waarom loopt het mosselseizoen van juli tot maart?
• Hoe worden krabbetjes en zand uit de mosselen gehaald?
• Hoe worden schelpdieren van de zeebodem gehaald?
• Wat zijn de essentiële verschillen tussen bodem- en hangcultuur?
• Welke ziektes kunnen optreden en hoe wordt product en consument hiertegen beschermd?
• Welke regels, risico’s, kansen en bedreigingen zijn actueel in de schelpdiercultuur?
Produkt
• Zijn Hollandse mosselen lekkerder dan Belgische, Franse of Ierse mosselen?
• Welke factoren bepalen het vleesgewicht per schelpdier?
• Waaraan kun je als leek de kwaliteit van de mossel en oester bepalen?
Milieu
• Hoe wordt schade aan de natuur beperkt?
• Aan welke nationale en internationale vergunningen en wetten moet een schelpdierbedrijf voldoen?
Techniek
• Welke transportmiddelen worden gebruikt vanaf het schip t/m verzending naar groothandels/winkels?
• Welke structurele technische veranderingen zijn er in de mossel- en oesterkweek doorgevoerd?
• Welke uitvindingen in de branche waren spectaculair?
Programma: (kom a.u.b. op tijd)
14.45 uur Ontvangst met koffie, bolus en film
15.30-16.45 Rondleiding
16.45-17.30 Netwerken en afsluiting, oesters proeven
Spreker(s)
Ronald de Vos, directeur aquacultuur Koninklijke Prins & Dingemanse.
Kantoor: Korringaweg 39, 4401 NT, Yerseke
Locatie
Kerkelijk Centrum DE HAVEN, Dreef 6 Yerseke
In centrum, Parkeren bij AH, Tel. 0113-571864
Organisator
Bedrijfskunde
Regio Zuid
Naam en contactgegevens voor informatie
Ir. Johan Uitdewilligen, 06-26878172,