Omschrijving

Vanuit het bedrijfsleven horen we steeds vaker dat de “war on talent” actueel is. Het aantrekken van het juiste talent wordt door vele partijen als een uitdaging gezien. De cijfers liegen er niet om. Zo is er voor elke 13 vacatures in de IT-branche, slechts 1 Young Professional kandidaat beschikbaar.

Bij elke kandidaat, is het uitgangspunt van het bedrijf dat er een duurzame match is; de “new kid on the block” blijft ten minste 3 jaar bij ons. Wanneer er echter sprake is van vroegtijdige afvloeiing verliezen bedrijven geld; de Young Professional kiest ervoor om iets anders te doen, nog voordat het bedrijf haar investeringen in diens ontwikkeling heeft terugverdiend.

Kan je als bedrijf de kans op een duurzame match vergroten? Jazeker, maar je zult naast vakinhoud en skills ook moeten focussen op de drijfveren van een sollicitant. En precies daar schuilt het probleem. Recruiters geven aan dat Nederlandse YP’s vakinhoudelijk goed zijn opgeleid, maar qua persoonlijk ontwikkeling vaak achterlopen ten opzichte van buitenlandse collega’s. Het maakt voor het bedrijfsleven niet eenvoudig om ook te matchen op drijfveren, wanneer de sollicitant daar zelf nooit eerder over na heeft gedacht.

De vraag die bedrijven zichzelf zouden moeten stellen is of ze genoeg doen om hier verandering in te brengen? Liggen er niet enorme kansen voor bedrijven via Scholarships programma’s om toekomstig talent nu al aan zich te verbinden? Wat kunnen we leren van bijvoorbeeld de recruitment van ASML hierover?

Oog voor competentie
In een interactieve lezing deelt Glenn Weisz zijn ervaringen over talentontwikkeling binnen het Hoger Onderwijs en de rol die het bedrijfsleven daarin MOET hebben. Met behulp van praktijkvoorbeelden van ASML en KPN Consulting ontvangt u inzichten wat u nu al doet en kunt doen om de juiste talenten aan uw organisatie te binden.

Begrijpt u wat de toptalenten vandaag de dag bezighoudt? Heeft u zich in hen verdiept, en hoe wilt u zich profileren om hen aan u te binden? En welke rol speelt persoonlijk leiderschap hierin?

Het aantal deelnemers is gelimiteerd, volgorde van aanmelding is bepalend. Minimaal aantal deelnemers: 15

Spreker(s)

Ir. Glenn Weisz is afgestudeerd als civiel ingenieur aan de TU Delft. Na een aantal jaar in projectmanagement actief te zijn geweest bij het toenmalige DHV, startte hij Canitiem Leadership development. Canitiem verzorgt intensieve leiderschapstrajecten in onder meer de zorg- en bouwsector.

Daarnaast is hij als (gast)docent actief op onder meer de Erasmus Universiteit en de TU Delft, waar hij in de Persoonlijk Leiderschap Module topstudenten van het Honoursprogramma introduceert in de thema’s leadership en business development. Vanuit zijn visie op onderwijsvernieuwing heeft hij “Studenten Hebben Dorst” opgericht, een platform dat in ontwikkeling is waarin talentontwikkeling van studenten centraal stelt. Binnenkort verschijnt het eerste (E)-boek. Zijn initiatief heeft er toe geleid dat hij uit een aanbod van 200 start-ups samen met 17 ondernemers uitgekozen is om mee te doen aan het Dare To Dream coachingsprogramma.

Locatie

TU Eindhoven

Zwarte Doos zaal 1.03

Organisator

Commercieel Ingenieur

Naam en contactgegevens voor informatie

Ing. Hans van den End

hansvdend@zonnet.nl

Canitiem

Studenten hebben Dorst