Introductiecursus ‘Defensie voor ingenieurs’
DIT IS DE CURSUSPAGINA VAN 2019.
VOLG DEZE LINK NAAR DE PAGINA VAN 2020 :www.cursus.kividv.nl
Ingenieurs worden niet opgeleid in defensietechnologie. Alleen de Nederlandse Defensie Academie (NLDA) heeft daarop gerichte officiersopleidingen en sinds kort een technische masteropleiding. Alle overige ingenieurs die in de defensiesector willen werken, moeten zich zelfstandig inwerken in de bijzondere aspecten en het complexe netwerk. Denk daarbij aan politieke controle, geheimhouding en ethische dilemma’s. Voor wie er de weg niet kent: een moeizame en vaak langdurige klus.
In enkele dagen een totaaloverzicht en netwerk
KIVI Defensie & Veiligheid organiseert een cursus om ingenieurs snel wegwijs te maken in de bijzondere aspecten van defensietechnologie en het werken in de sector. De cursus is verdeeld over verschillende dagen die verspreid binnen een maand worden georganiseerd in onder andere het KIVI gebouw in Den Haag, de Kromhout kazerne in Utrecht en bij Thales Nederland in Hengelo. De onderwerpen variëren van defensietechnologie, de inrichting van betrokken organisaties en politieke controle tot de aankoop van materieel, innovatie en logistieke aspecten. Tevens komt Defensie in relatie tot de industrie, Europa en de wereld aan bod. De cursus beperkt zich tot slot niet tot objectieve feiten en regels, maar behandelt tevens de voor defensie zo belangrijke onderwerpen als veiligheid en ethiek. Tevens komen verschillen van inzicht binnen de sector aan de orde. Daarbij is ruimte voor debat en discussie.
Programma
Het programma is nog in ontwikkeling. De meest actuele versie vindt u via deze link.
Deelnemende organisaties en docenten
De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de Defensie Materieel Organisatie (DMO), de Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO), het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en Thales Nederland. De sprekers zijn actief bij diverse onderdelen van het Ministerie van Defensie, bij de kennisinstituten, bedrijven en andere organisaties in de defensiesector.
Praktisch
-
De cursus is toegesneden op afgestudeerde jonge tot mid-career WO en HBO ingenieurs met de Nederlandse nationaliteit die een baan hebben of ambiëren in de defensiesector. Mensen met een andere opleiding of in een andere loopbaanfase kunnen in overleg ook deelnemen.
-
De totale kosten voor alle dagen bedraagt voor deze eerste editie van de cursus € 550,00 (excl. BTW) – inclusief koffie/thee en lunches. KIVI-leden krijgen € 100,00 korting. Als u (eerst) lid wilt worden volg dan deze link.
-
De voertaal van de cursus in Nederlands.
-
Het aantal deelnemers is minimaal 15 en maximaal 40. Onder de 15 deelnemers wordt de cursus geannuleerd. Boven de 40 aanmeldingen hanteren wij een wachtlijst.
-
De organisatie streeft naar een evenwichtige deelname uit Defensie, de industrie, kennisinstituten en daarbuiten om hiermee het eveneens beoogde netwerkaspect te kunnen aanbieden.
-
In overleg zijn deelnemers uit NAVO en EU landen ook welkom.
-
Aanmeldingen kunnen zonder opgave van redenen worden geweigerd.
-
Download deze cursusinformatie via de link rechts op deze pagina.
-
Vragen? Neem contact op via dv@kivi.nl
Aanmelden
-
Na inschrijving ontvangt u een factuur. Uw inschrijving is pas definitief wanneer deze factuur (tijdig) is betaald. Op de sluitingsdatum voor inschrijving moeten aanmelding en betaling zijn voltooid.
-
De door u opgegeven aanmeldgegevens worden voor o.a. toegangscontrole beschikbaar gesteld aan de organisaties waar de cursus plaats vindt. Zij worden alleen gebruikt voor een goed verloop van de cursus.
-
De algemene voorwaarden van KIVI zijn van toepassing.
Foto: Ministerie van Defensie