De presentatie van de sprekers staan nu online. Via onderstaande links kunt u deze terugvinden. De presentaties van de pitches zijn samengevoegd in één document

 

Omschrijving

Na het succes afgelopen jaar, nodigen we jullie graag opnieuw uit voor een nieuwe Meet & Greet in 2018. Uit de Meet & Greet van onze vakafdeling op 8 februari 2017 zijn vele initiatieven en activiteiten ontstaan. Graag laten we jullie zien wat hiervan de resultaten zijn. Bovendien heeft onze vakgroep het afgelopen jaar weer veel nieuwe leden mogen verwelkomen. We geven graag iedereen de gelegenheid voor een kennismaking met elkaar en met het bestuur.

Er is weer veel ruimte om samen op interactieve wijze van gedachten te wisselen over hoe wij als ingenieurs kunnen bijdragen aan verdere verduurzaming van de maatschappij. Ook hebben wij weer een paar mooie key-note sprekers weten te vinden die hun visie en kennis met ons delen over onderwerpen waarin de hedendaagse ontwikkelingen naar verder verduurzaming aan de orde komen:

• Jos Cozijnsen, internationaal erkend deskundige op het gebied van CO2 emissierechten
Ontwikkelingen (Parijs, USA, China, Europa) in en de kansen voortvloeiende uit de emissiehandel en welke bijdrage die kan leveren aan de reductie van CO2 emissie. De mogelijkheden en beperkingen van emissiehandel komen aan de orde. Na dit college-uur weet je hoe je met emissiehandel aan de slag kunt.

• Bart van Beers, CEO Ingenia Consultants
Testen en de risico-profilering van duurzame technologieën: succes- en faalfactoren van projecten met nieuwe duurzame technologieën & biobased technologies. Tijdig toepassen van de risico-profilering kan grote teleurstellingen voorkomen.

Net zoals afgelopen jaar zullen start-ups hun duurzame product of dienst pitchen:

1. Maatschappelijk Lokaal Goed Bezig (MLGB): Op wijkniveau zijn in Nederland bewoners, lokale bestuurders en deskundigen bezig met het duurzamer maken van de wijk. Jan Assink presenteert hoe dat ontstaat en werkt.

2. De blik van twee studenten op de rol van hun universiteit in de duurzaamheidsontwikkeling: Door Simone Hesseling en Jasper ten Dam van de Universiteit Twente.

3. CIRCLES project Universiteit Twente: Presentatie vanuit de stelling: We hebben slechts één aarde; we moeten vier maal zo efficiënt omgaan met onze grondstoffen. Marten Toxopeus vertelt hoe dat kan.

4. Het duurzame modeconcept CeCe: Door Melissa Wijngaarden en Noor Veenhoven.

5. Start-up bedrijf Leyden Jar van Arjen Didden: Een nieuwe technologie voor de productie van batterij-anodes waarmee de energiedichtheid van Li-ion batterijen met ~50% kan worden verhoogd.

De Meet & Greet (inclusief borrel) vindt plaats in Antropia, congrescentrum in Zeist, goed te bereiken met zowel auto als OV. We gaan er een interactieve bijeenkomst van maken!

Het programma ziet er als volgt uit:

15.00 uur: Ontvangst met koffie & thee
15.30 uur: Start plenair programma
17.30 uur: Borrel en broodbuffet
18.00 uur: Pitches duurzame start-ups, napraten en ideeënuitwisseling
20.00 uur: Sluiting

Deelname is gratis. Aanmelden via de website.

Locatie

Antropia

Hoofdstraat 8, 3972 LA Driebergen

Organisator

Duurzame Technologie

Naam en contactgegevens voor informatie

André Dijkmans, t. 06-20249738

dijk9087@planet.nl