Omschrijving

Elke ingenieur droomt er wel eens van: een boek schrijven, of een artikel in een vakblad. De drang om te vertellen over ons mooie vakgebied en kennis over te dragen is herkenbaar. Maar nu ‘de echte wereld’. Blijft het een droom of is het realistisch? Wat kom er kijken bij het schrijven van een boek? Kunnen wij wel goed genoeg spelen met taal? En wat is de rol van een uitgeverij?

DOEL
Ingenieurs informeren over het auteurschap.

VORM
Lezingen / workshop. Per sessie maximaal 20 personen.

OPZET INFORMATIEVE GEDEELTE
• Voorzitter en gastheer: Richard Groenewegen
• Spreker auteur (Richard Groenewegen). De kant van de lezer en de auteur. Wat wil een lezer lezen? Wat ‘zoekt’ de lezer? Waarom wil een ingenieur over zijn vak schrijven? Hoe pak je het schrijven van een artikel of boek aan?
• Spreker van vakblad (Janine Booij, InstallatieJournaal). Wat is de doelgroep van een vakblad? Organisatie van een vakblad-uitgeverij: sales en redactie onafhankelijk? Wat voor een artikelen verwacht een redactie? Aan welke criteria moet een artikel voldoen? Waar let een redacteur op? Typische schrijftips. Actualiteit. Beeldmateriaal.
• Spreker van boekenuitgeverij (Uitgeverij Deltapress - A.C. van de Vendel - uitgever). Wat verwacht een uitgeverij van auteurs? Hoe is het samenspel van auteurs en uitgeverij? Van idee naar de ‘bouw’ van een boek. Wat voegt internet toe aan boeken?

WORKSHOPGEDEELTE
In de workshop wordt met de deelnemers praktisch geoefend op het beoordelen van teksten, verhaallijnen en doelgroepen van teksten. De workshopbegeleiding geschiedt door de sprekers.

DOELGROEP
Leden Afdelingen voor Elektrotechniek, Voertuigtechniek en Docenten.

BIJZONDERHEDEN
* Maximum aantal deelnemers: 20.
* Voor broodjes en soep wordt gezorgd.

Locatie

Hotel Gorinchem, Van Hogendorpweg 8-10

4204 XW Gorinchem

Organisator

Elektrotechniek

Naam en contactgegevens voor informatie

Nadere informatie bij Richard Groenewegen via onderstaand e-mailadres.

info@giba.nl