RF_960x100_300dpi_NL_dec-2

Van 1 t/m 3 december vond het RF Technology event digitaal plaats. We kunnen terugkijken op een succesvol event, waarbij de technische kennisoverdracht vanuit de exposanten en keynote sprekers erg gewaardeerd werd door de kijkers. Dit enthousiasme was terug te zien in het aantal vragen en de dankwoorden van de kijkers achteraf.

Tijdens het RF Technology event vonden 14 lezingen plaats verdeeld over de drie eventdagen. De 11 exposanten verzorgden hiervan 10 presentaties. Deze werden aangevuld door een viertal plenaire sprekers.

Afbeelding Astron klein

Op dinsdag gaf Faisal Mubarak van VSL zijn lezing over Arbitrary waveform generation of Microwave Pulse Sequences for Quantum Technologies. De woensdagmiddag eindigde met een presentatie van Tim Claeys van KU Leuven over Electromagnetic compatibility for Radio- and combined equipment. Het programma en daarmee het gehele event werd op donderdag afgesloten door twee plenaire lezingen: Susanne van Dijk van Sorama vertelde over Geluidsvisualisatie: hoe optimaliseer ik trillingen op mijn electronica product en Michiel Brentjens van Astron vertelde in zijn presentatie over Man-made noise and radio astronomy.

Gedurende de drie dagen bezochten bijna 400 kijkers het event, verdeeld over de diverse sessies. De webinars werden deels ‘live’ vanuit de studio bij FHI gestreamd, maar ook sprekers vanuit Duitsland, België, Engeland en Spanje namen deel.

Wilt u de presentaties terugkijken?

Alle presentaties zijn opgenomen tijdens het event en kunt u terugzien via onderstaande button. Heeft u tijdens het kijken vragen over de presentatie? Dan kunt u uw vraag stellen aan de spreker.

 

NB5.3-2
Klik hier voor het terugkijken van de webinars
 
Klik hier voor de enquete

Heeft u één of meerdere webinars bijgewoond?

Om een zo goed mogelijk beeld te hebben van uw ervaringen vragen wij u om uw bevindingen betreffende het RF Technology event 2020 met ons te delen.

Dit kan via ons korte online enquêteformulier.

Het RF Technology event is verplatst naar 1 december 2020 bij QuTech op de campus van de TU Delft. De gastheer van dit event presenteert een overzicht van RF-apparatuur en technieken die worden gebruikt in het onderzoek naar kwantumcomputers. Aan het einde van de dag zullen bezoekers de kwaliteiten van de wetenschappelijke projecten in specifieke reizen ervaren.

Het doel van dit event is om de diversiteit van toepassingen, innovaties en kennis op het gebied van radiofrequentietechnologie te laten zien, er zal speciale aandacht zijn voor de meer complexe RF-projecten en tests, met Mixed Signal Variants. Het event wordt georganiseerd door FHI en exposanten.

De deelnemers zullen beschikbare RF-technologieën, sterke applicaties op basis van RF en de aankomende nieuwe RF-technologieën tonen. Kennis en praktische ontwikkelingen zullen een belangrijke rol spelen in zowel de plenaire als de parallelle sessies van het event.

De volledige breedte van de markt: appliers, ontwikkelaars, leveranciers en instituten worden samengebracht op het RF Technology event. Visie, ervaring en mogelijkheden worden gedeeld in de RF-gemeenschap.

nzekerheid met behoud van eenvoud en transparantie.

Quantum Computing beleven op het RF Technology event

17 februari 2020 door

 

De gastheer van het RF Technology event op 7 april 2020 is QuTech. Deze samenwerking tussen TU Delft en TNO gaat wetenschappelijke uitdagingen aan in een gezamenlijk kenniscentrum met industriële partners. QuTech kent drie wetenschappelijke roadmaps,  die focus leggen op, quantum internet + netwerk computing, fouttolerante en topologische quantum computing.

Na de opening van Freeke Heijman (directeur Quantum Delft) gaat de keynote speaker Fabio Sebastiano (EWI/QuTech) in op cryogene CMOS-microgolfdrivers voor grootschalige quantumcomputers. Aan het einde van de dag bestaat de mogelijkheid om één van de vier rondleidingen te volgen.

Quantumcomputers vertrouwen op de verwerking van de informatie die is opgeslagen in quantumbits (qubits) die voor een goede werking doorgaans beneden 1 K moeten worden gekoeld. Het uitvoeren van bewerkingen op qubits vereist een klassiek elektronische interface, die momenteel bij kamertemperatuur wordt geïmplementeerd voor de weinige qubits die beschikbaar zijn.

Toekomstige quantumcomputers zullen duizenden of miljoenen qubits omvatten. Om de onpraktische eis van duizenden kabels van de cryogene koelkast naar de elektronica op kamertemperatuur te voorkomen, moet de elektronische interface bij cryogene temperaturen zo dicht mogelijk bij de qubits werken. Om deze uitdagingen aan te gaan, zal het gebruik van standaard CMOS-technologie getoond worden in de presentatie van Fabio Sebastiano.

De spreker gaat in op de bouw van een ​​complexe System-on-Chip, die op 4 K werkt en qubits met microgolfimpuls in het frequentiebereik van 6 tot 20 GHz kan aansturen. Zoals het meest complexe cryogene CMOS-systeem ooit heeft aangetoond, is dat een fundamentele opstap naar toekomstige cryogene elektronische interfaces: De weg voor praktische en grootschalige quantumcomputers.

Hier kunt u het volledige programma van het RF Technology event bekijken. Op de site kunt u zich ook aanmelden voor een gratis bezoek.