Vocking Leverworst
Omschrijving
Vocking B.V. is een traditioneel familiebedrijf dat van oorsprong vier generaties terug gaat. Het bedrijf ontleent haar bestaansrecht aan de oprichter H.N.A. Vocking, die in 1891 “Varkensslachterij H.N.A. Vocking” oprichtte. Van origine was deze ambachtelijke slagerij midden in de oude Utrechtse binnenstad op Steenweg 29 gevestigd. Vocking leverworst was de specialiteit van H.N.A. Vocking. Dit authentieke recept is nooit veranderd en is dus meer dan 125 jaar oud. In 1989 sloot slagerij Vocking weliswaar haar deuren maar ging achter de coulissen met de worstmakerij onverminderd verder.
Anno nu, onder leiding van Paul Vocking (4e generatie Vocking), produceert Vocking BV op authentieke wijze onder meer haar Vocking leverworst. Andere bekende producten van Vocking zijn de “Vocking” beefburgers, gehaktballen en diverse andere worstsoorten w.o. boerenleverworst, ossenworst en ambachtelijke slagersleverworst. Het enige wat feitelijk is veranderd is de productielocatie: sinds 1995 is de Utrechtse worstmakerij naar een moderne productiefaciliteit op industrieterrein De Liesbosch te Nieuwegein verplaatst. De slogan van het bedrijf luidt: “Vocking leverworst, sinds 1891 wereldberoemd binnen de Utrechtse provinciegrenzen en exclusief landelijk verkrijgbaar! It’s Vocking Delicious!”
Locatie
Organisator
Regio Utrecht
Naam en contactgegevens voor informatie
ir. J. (Jaap) Vogelaar 06 48 16 76 69