Graag nodigen wij U uit op 19 juni voor een bezoek aan Mouterij The SWAEN te Kloosterzande

“JOS HAECK, MEESTER-BROUWER & MOUTER, IS EEN VAN DE MEEST GERESPECTEERDE EN ERVAREN ‘MOUT-MEESTER’ IN EUROPA.”

Bij de productie van mout gebruikt The Swaen twee hoofdingredienten: de allerbeste gerst en het zuiverste water. Edoch er ontbreekt nog een ander geheim element: het talent van onze medewerkers. Het produceren van voortreffelijke mout gebeurt in een proces dat heel wat vaardigheid en zorg vraagt, hier in Kloosterzande in het hart van Zeeuws-Vlaanderen ontwikkelden we het vakmanschap van branden en roosteren.

DE KUNST VAN HET MOUTEN EN VAN HET BRANDEN

Het ambachtelijk produceren van een bijzonder kwaliteitsvol mout vereist een bijzondere expertise. Onze Mout-meester onttrekt uit elke korrel gerst, tarwe en rogge het rijke en complexe aroma door de moderne hedendaagse technologie te combineren met de traditionele know-how.

DE WETENSCHAP VAN HET MOUTEN

The Swaen hanteert een uniek kiemprocessysteem en waarschijnlijk de meest groene roost-procestechnologie. Onze Mout-Meester controleert dat elke stap van het Mout- en Brandproces.