Op 13 februari vond alweer de zesde editie van Women in Science geplaatst, georganiseerd door KIVI Students Twente in samenwerking met het Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs.

Drie succesvolle dames gaven hun visie over het realiseren van successen en carrièreplannen en vertelden over de keuzes die zij gemaakt hebben. Daarnaast was er een workshop door Ruth van Veelen & Randy Möwes “Should I stay or should I go? Loopbaanondersteuning voor aanstormend bèta talent in carrièrekeuzes binnen of buiten de techniek”. De sheets van de workshop kun je vinden via de link hieronder.

Onder het genot van een heerlijk Italiaans buffet was er daarna gelegenheid om met de spreeksters en andere deelnemers van gedachten te wisselen. Als afsluiting was er nog een borrel in het Grand Café.

Nogmaals dank aan de sponsoren Novel-T, Demcon, ASML, Techniekpact Twente, Malvern Panalytical en MESA+.

Omschrijving

Hoe geven andere vrouwelijke ingenieurs hun carrière vorm en hoe verwezenlijken zij hun plannen? Wil jij inspirerende verhalen horen over hoe het is om straks aan het werk te gaan als je je studie hebt afgerond? Wil jij met andere dames sparren over hoe het is om in de technische wereld te werken? Dan mag je Women in Science niet missen!

Drie succesvolle dames geven hun visie over het realiseren van successen en carrièreplannen in deze traditionele mannenwereld:

- Dr. ir. Daphne Zwartjes, DEMCON
Daphne is teamleider van de Quality Engineers bij de ontwikkelingstak van Demcon. Ze heeft Biomedische Technologie aan de UT gestudeerd en is daarna gepromoveerd bij de vakgroep Biomedische Signalen en Systemen. Zij heeft zich daar bezig gehouden met Deep Brain Stimulation voor de behandeling van de ziekte van Parkinson. Na haar promotie is ze bij DEMCON aan de slag gegaan, waar ze nu 5 jaar werkt.

- Dr. ir. Loes Segerink, Assistant Professor at University of Twente
Na het behalen van haar MSc titel in Biomedische Technologie aan de UT startte Loes als PhD student. Tijdens haar promotieonderzoek ontwikkelde ze een microfluidische chip die gebruikt kan worden om de mannelijke vruchtbaarheid te bepalen door naar de concentratie en beweeglijkheid van zaadcellen te kijken. Naast enorme media-aandacht, heeft ze de Simon Stevin Leerling prijs en de Simon Stevin Gezel award ontvangen. Daarna startte ze als postdoc, met de focus op de valorisatie van de fertility chip, maar ook onderzoek naar andere (bio)medische diagnostische systemen. In het voorjaar van 2013 was ze postdoc bij de groep van Helene Andersson Svahn (KTH Stockholm, Zweden). Terug in Nederland heeft ze een Veni beurs ontvangen en vanaf 2014 is ze in een tenure-track positie aan de UT en programma leider van de strategische onderzoeksorientatie Biomedical Microdevices in het MIRA instituut.

- Marlène Hol, Co-Founder & Vice President at Mobina IT
Marlène Hol is in 2012 begonnen aan de studie Technische Informatica aan de UT. Tweeëneenhalf jaar geleden is ze begonnen aan haar master Computer Science, met de specialisatie Data Science and Smart Services. Parallel heeft ze haar eigen bedrijf Mobina IT opgericht samen met haar vader en partner. Mobina IT helpt bedrijven in de maakindustrie met het implementeren van innovaties door zowel bedrijf als het informatielandschap mee te laten ontwikkelen. Marlène combineert haar studie met haar rol als vice president waarin ze verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de software, het onderhouden van het partnernetwerk en het organiseren van de bedrijfsvoering.

Daarnaast wordt er een workshop gegeven door dr. Ruth van Veelen & Randy Möwes MSc: Should I stay or should I go? Voor omschrijving zie link hieronder.

Dit event wordt georganiseerd door KIVI Students Twente i.s.m. het Netwerk Vrouwelijke Ingenieurs. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Novel-T, Techniekpact Twente, Demcon, Malvern Panalytical, ASML en MESA+.
 

Spreker(s)

Daphne Zwartjes
Loes Segerink
Marlène Hol
Ruth van Veelen
Randy Möwes

Locatie

The Gallery (UT)

Hengelosestraat 500, 7521AN Enschede

Organisator

KIVI Students Twente

 

Naam en contactgegevens voor informatie

Annelies Dekker

a.dekker@kivi.nl

Daphne Zwartjes

Loes Segerink

Marlène Hol

Omschrijving workshop