Chartered Engineering is een kwaliteitsmerk voor topingenieurs
Chartered en Incorporated Engineer zijn internationaal erkende professionele titels Chartered Engineering is een kwaliteitsmerk voor topingenieurs. Het biedt tevens een structuur voor professionele ontwikkeling en kennisuitwisseling tussen verschillende werkterreinen en disciplines van ingenieurs in verschillende stadia van hun loopbaan
KIVI engineering competence structuur
Of je nu aan het begin staat van je carrière, of al jaren werkzaam bent als ingenieur of technisch professional, de KIVI Engineering competence structuur biedt jou de handvatten om jezelf continu te blijven ontwikkelen en jouw carrière naar een hoger niveau te tillen. De structuur bestaat uit competentie gerichte ontwikkeling, professionele kwalificatie en de OPD Tool.
Wil jij graag meer informatie over het behalen van je Chartered of Incorporated Engineer titel? Vul dan het onderstaande formulier in.
Meld je aanWaarom Chartered Engineering
- Erkenning: Het onderscheidt je als een uitstekende ingenieur en toont je trots voor je professionele prestaties.
- Bewijs: Het is een onafhankelijk en internationaal erkend bewijs van je vaardigheden als ingenieur. Blijvend Normaliter wordt de professionele ontwikkeling van ingenieurs geregistreerd bij de werkgever. Wanneer je van werkgever verandert, gaat dit niet met je mee. Bij Chartered Engineering registreer je je professionele ontwikkeling onafhankelijk en dat blijft bij je ongeacht je bewegingen op de arbeidsmarkt.
- Toegang: Chartered Engineering is een internationaal erkend kwaliteitsmerk en opent deuren naar high level projecten en rollen. Ook interessant voor je werkgever.
- Community: Chartered Engineering stelt ingenieurs centraal in hun gehele werkveld, waaronder de industrie, overheid, ingenieursbureaus, en onderzoekinstituten, maar ook universiteiten en hogescholen. Het creëert een innovatieve community rond een internationale kwaliteitsstandaard.
Meer informatie of het register bekijken
Bezoek de website van Chartered Engineers om meer te lezen over de kwalificaties en het register te bekijken.
Bezoek de website van Chartered EngineersFAQ's
Chartered of Incorporated Engineer, is dat ook iets voor Projectmanagers?
Ja zeker! Senior Projectmanager én Chartered Engineer Adrian Aparaschivei legt uit waarom: “Sommige mensen denken dat Projectmanagers universeel zijn die projecten in elke sector kunnen managen, maar in de technische sector is een Projectmanager nooit in de gelegenheid om zich geheel afzijdig te houden van technische issues. Hoe beter je je project in technische zin begrijpt, hoe beter je project presteert. Het gaat niet alleen om het sturen van team, kosten, planning en kwaliteit, je technische input is al vanaf het begin van het project onbetaalbaar. Zeker vanuit het perspectief van de 1-10-100 regel: het kost 1 Euro voor een aanpassing op tekening, 10 Euro voor een aanpassing in de fabricage, 100 Euro voor een aanpassing in het veld.
Een Projectmanager die ook Chartered Engineer is, is aantoonbaar sterk op alle competenties (technische) Kennis, (technische) Kunde, Leiderschap, Communicatie en Inzet. Een reguliere Projectmanager zal relatief sterker zijn op competenties Leiderschap, Communicatie en Inzet. Beide zijn natuurlijk OK, maar een Projectmanager waar ook technische kennis en kunde aanwezig is, zal in technische projecten beter presteren. In relatief kleine projecten, en met name in de ontwikkelfase, kan dat veel geld besparen.
Chartered Engineering als kwaliteitsmerk voor topingenieurs is een manier om op voorhand het vertrouwen te geven dat deze projectmanager een succesvol technisch project zal realiseren. Naar mijn mening, bijvoorbeeld in de energietransitie, toont een Chartered Engineer aan dat hij / zij een specialist is, erkend door vakgenoten en die zijn werk, en het project dat hij doet, grondig begrijpt. Daar komt de soepele samenwerking met je technische team nog eens bovenop. Het proces om Chartered Engineer te worden vraagt van je om na te denken over wat je in je loopbaan hebt gedaan en hoe, en dat is op zich al een nuttige zelfreflectie voor Projectmanagers.”