Omschrijving

HEINEKEN Nederland kent drie brouwerijen: Zoeterwoude, ’s Hertogenbosch en Wijlre. Voor de leden KIVI NIRIA biedt HEINEKEN Nederland een kijkje in de keuken van de grootste brouwerij in Europa: onze brouwerij in Zoeterwoude. In 1975 is deze brouwerij en ook het hoofdkantoor van HEINEKEN Nederland geopend. Per jaar wordt hier nu ruim 9 miljoen hectoliter bier gebrouwen. Ongeveer 65% van de in Zoeterwoude geproduceerde bieren is bestemd voor de exportmarkt, waarvan een groot deel via HEINEKEN’s eigen terminal in Alphen aan den Rijn naar de havens van Rotterdam en Antwerpen wordt verscheept.

In de bottelarij worden per uur ruim 500.000 flesjes schoongemaakt, afgevuld, gesloten, geëtiketteerd en verpakt, waarbij er na iedere handeling controle plaatsvindt. De hoeveelheid bier die op een dag wordt gebotteld, is ongeveer even groot als de totale jaarproductie van de zes kleinste brouwerijen van Nederland.
Tegelijkertijd worden er dan ook nog de nodige fusten, blikjes en tapvaten afgevuld.

Bij HEINEKEN in Zoeterwoude werken ruim 2000 mensen en wordt ongeveer 25% van al het Heineken bier in de wereld gebrouwen. De technisch zeer geavanceerde brouwerij van Zoeterwoude geldt als referentiepunt voor alle HEINEKEN brouwerijen ter wereld.
Daarnaast implementeert HEINEKEN al enkele jaren het programma ‘ Brewing a better future’, in dit programma geeft HEINEKEN invulling aan de ambitie de groenste brouwer ter wereld te worden. Talrijke initiatieven zijn hiervoor opgenomen: zo heeft HEINEKEN plannen om vier windmolens te bouwen naast de brouwerij in Zoeterwoude om een groot deel van het energieverbruik voor rekening te nemen. Behalve innovatieve ideeën en business cases heeft de ambitie van HEINEKEN natuurlijk ook duidelijke implicaties voor de Supply Chain.

Op 31 mei zal HEINEKEN je meenemen in Europa’s grootste brouwerij in Zoeterwoude. Ervaren HEINEKEN Teamleiders en Technologen zullen je tijdens de rondleiding alles vertellen over hun dagelijkse werk en de gehele Supply Chain van HEINEKEN bieren: van graan tot kraan. Thema van de avond is de introductie van het Tapje met een accent op duurzaamheid.

17.00 Ontvangst met broodjes
17.30 Inleidende presentatie Arno Centen over HEINEKEN Nederland Supply
18.00 Presentatie Jan Kempers: Duurzaamheid
18.30 Presentatie Jeroen Otto: Tapje
19.15 Rondleiding Brouwerij
20.30 Borrel
21.00 Einde

Spreker(s)

Arno Centen
Arno Centen is Supply Chain Support Manager van HEINEKEN Nederland Supply. Arno zal een korte introductie van het bedrijf HEINEKEN geven en van HEINEKEN Nederland Supply. Binnen het werkbedrijf HEINEKEN Nederland Supply is de hele Supply Chain van HEINEKEN ondergebracht.

Jeroen Otto
Jeroen Otto studeerde aan de TU Delft en is na twee eerdere banen bij HEINEKEN Nederland neergestreken. Jeroen is Development Manager Off Premise Innovations. Hierdoor was hij nauw betrokken bij de introductie van het Tapje op de Nederlandse markt en zal hier wat over vertellen.

Jan Kempers
Jan Kempers studeerde ook aan de TU Delft en is na een lange carrière binnen HEINEKEN nu Manager Sustainable Development bij HEINEKEN Nederland Supply. Vanuit deze rol zal Jan wat vertellen over Duurzaamheid en de HEINEKEN Supply Chain.

Locatie

HEINEKEN Zoeterwoude

Burgemeester Smeetsweg 1, 2380 BG Zoeterwoude

Organisator

Meet-, Regel- en Besturingstechnologie

Nederlandse Procestechnologen

Werktuigbouwkunde

HEINEKEN Nederland

Naam en contactgegevens voor informatie

Karen de Man KIVI NIRIA Bureau Afd. Marketing & Communicatie

karendeman@kiviniria.nl