Remia sausen, altijd een feest!
Omschrijving
Voor procestechnologen is een bezoek aan de Remia fabrieken een feest.
Vrijwel het hele proces wordt in het bedrijf zelf ontwikkeld, uiteraard worden de verschillende sausrecepturen ontwikkeld, maar ook bijvoorbeeld de verpakking.
Het ontwikkelen van de sausen begint uiteraard met het eindproduct dat uiteindelijk verkocht kan worden, maar daarna moet ook worden uitgezocht hoe je dat product op een economische, (voedsel)-veilige en volledig reproduceerbare manier kunt produceren. De daarvoor in de markt verkrijgbare standaard apparaten moeten veelal ter plaatse worden aangepast om juist dat product te kunnen maken.
En daar komt de verpakking ook om de hoek kijken: niet alleen heeft Remia verschillende verpakkingen ontwikkeld die handiger en/of economischer zijn voor de gebruiker, ook moet rekening worden gehouden met de wensen en eisen van de tussenhandel (bv. supermarkten) die haar eigen wensen heeft op het gebied van verpakkingen. En al die verschillende soorten verpakkingen moet gevuld kunnen worden, wat bijzondere eisen stelt aan de flexibiliteit van productielijnen.
De markt eist ook steeds meer gezonde ingrediënten, minder verzadigde vetten en een zoete smaak zonder suikers. Daarom verandert de samenstelling van de producten steeds, terwijl smaak en structuur niet teveel mogen wijzigen om het speciale “Remia-kenmerk” vast te houden.
Met een toenemende omzet vanuit het buitenland staat het ontwikkelen van “nieuwe” smaken hoog op de lijst.
Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.
18.30 uur Ontvangst
19.00 uur Welkom, presentatie van het bedrijf
19.30 uur Rondleiding door het bedrijf
20.45 uur Discussie en afsluiting
Locatie
Conference Room (nabij station Den Dolder)
Dolderseweg 107, 3734 BE Den Dolder
Organisator
Nederlandse Procestechnologen
Naam en contactgegevens voor informatie
Johan van der Kamp